Vragen of een afspraak plannen? Stuur ons een bericht via WhatsApp, wij zijn bereikbaar op maandag t/m vrijdag tussen 9:00 en 18:00 x

Automaatbak storingen

Moderne automatische transmissies zijn gemaakt om jarenlang rijplezier te geven. Maar we vergeten nog wel eens dat de automaatbak ook onderhoud nodig heeft, ondanks dat veel autofabrikanten hun auto verkopen met de boodschap dat de transmissie onderhoudsvrij is dankzij de ‘lifetime’ versnellingsbakvloeistof.

Onderhoudsvrij bestaat niet

In de praktijk is echter geen enkele transmissie onderhoudsvrij, en zonder het juiste onderhoud zullen er na verloop van tijd storingen ontstaan. De automaat schakelt dan schokkerig, hij schakelt slecht of slipt bij het schakelen. Niet voor niets adviseren fabrikanten van automatische transmissies dan ook om de ATF-olie in de automaatbak regelmatig te verversen en uiterlijk elke 80.000 kilometer.

Spoelen is geen wondermiddel

Het spoelen van de automatische transmissie kan enorm veel storingen als slippen en bonken verhelpen. Het is echter geen wondermiddel, want spoelen kan geen elektronische storingen verhelpen. Heeft u problemen met de automaatbak van uw auto? Kom dan naar Transtune voor een diagnose. Onze experts kunnen u precies vertellen of een storing kan worden verholpen met spoelen, of er een reparatie of revisie nodig is of dat de storing in de elektronica zit.

Kom naar Transtune voor een diagnose

Bij een storing in de elektronica zit deze vaak in de mechatronic/TCU. Dit is het brein van de automaatbak die de schakelmomenten bepaalt en zorgt voor een soepel schakelgedrag. Bij Transtune beschikken we over hightech apparatuur om de juiste diagnose te stellen en om de problemen efficiënt te verhelpen. We vervangen alleen defecte onderdelen, of we passen de software aan voor een perfect schakelende automaat!

Vul de infobox in met uw gegevens en bekijk uw opties

OF MAIL NAAR INFO@TRANSTUNE.NL

Contact