Vragen of een afspraak plannen? Stuur ons een bericht via WhatsApp, wij zijn bereikbaar op maandag t/m vrijdag tussen 9:00 en 18:00 x

Selecteer hier uw auto en zie meteen wat er mogelijk is!

Ferrari modellen die wij spoelen

Bekijk alle merken

 

Schakelt uw automaat schokkerig of slipt de automaat bij schakelen? Schakelt de automaat koud niet goed? Heeft u een ander probleem met de automatische versnellingsbak van uw auto?  Automaat spoelen lost 70% van de meestvoorkomende problemen met automatische versnellingsbakken op!

Gebruik de bovenstaande module en selecteer uw merk, model, bouwjaar en type. Maak een afspraak om uw automaat te spoelen en zorg dat uw auto weer soepel rijdt!

 

Automaat spoelen Powerflush

De meeste problemen met automatische transmissies worden veroorzaakt door vervuiling en ouderdom van de transmissieolie. Deze ATF-olie zorgt voor een goede smering van alle onderdelen, maar bij oudere auto’s en bij hogere kilometerstanden is de olie te oud of te vervuild om nog goed zijn werk te kunnen doen. Het gevolg is dat de automaat niet meer goed werkt en er foutcodes ontstaan.

Grondig reinigen is het begin. Kom daarom lang bij Transtune voor een advies over spoelen of reviseren! Veel garages vervangen alleen de transmissieolie of sturen u richting een dure revisie, terwijl dat laatste vaak helemaal niet nodig is. Bij Transtune adviseren we u altijd de beste, meest voordelige oplossing.

Transtune is gespecialiseerd in het verhelpen van storingen in de automaat. Dit doen wij door de automaat te flushen met onze Powerflush machine. Dit is een moderne methode om de volledige automaat te spoelen waarbij we alle ATF-olie, dus inclusief alle leidingen, de koppelomvormer, de mechatronic en de oliekoeler, verversen. Dit is beter dan de ouderwetse manier waarbij slechts een klein deel van de olie wordt vervangen.

Wij flushen bijna 2.000 automaten per jaar voor autobedrijven, leasemaatschappijen en particulieren. Én voor een uiterst aantrekkelijke prijs. Heeft een spoeling niet het gewenste resultaat? Pas dan kunnen wij uw automaat reviseren. De kosten van de spoeling worden in mindering gebracht op de kosten van de revisie.

Hoe werkt automaat spoelen bij Transtune?

 1. We maken eerst een proefrit met uw auto zodat we het schakelgedrag goed kunnen beoordelen.
 2. Vervolgens analyseren we eventuele storingsmeldingen vanuit de transmissiesoftware
 3. Afhankelijk van het type transmissie spoelen we daarna de automaat en het complete systeem via de Powerflush-methode.
 4. Na het spoelen maken we een tweede proefrit om te beoordelen of het spoelen het gewenste effect heeft.

De voordelen van automaat spoelen bij Transtune

 • Transtune is dé specialist in Nederland voor automaat spoelen en revisie.
 • U kunt vertrouwen op een eerlijk advies voor de beste prijs.
 • Het spoelen is klaar terwijl u wacht.
 • We gebruiken altijd een origineel filter en originele olie.
 • Het filter wordt altijd vervangen.
 • We hebben elk type olie op voorraad (meer dan 5.000 liter)..
 • Heeft spoelen niet het gewenste resultaat? Dan is reviseren ook mogelijk.

Reinigen en vervangen

Als reguliere garagebedrijven de olie van uw automatische transmissie verversen dan wordt er slechts 20% daadwerkelijk vervangen. Bij Transtune maken we de automaat open en sluiten deze aan op onze hightech Powerflush-machine. Met deze methode spoelen en verversen wij 99% van de olie in het complete systeem, onder hoge temperatuur met een draaiende transmissie.

Preventief spoelen

Vervuiling van de transmissieolie veroorzaakt veel problemen met de automaatbak. Het preventief spoelen van de automatische transmissie kan deze klachten voorkomen. De meeste klachten kunnen voorkomen worden door de versnellingsbak goed te onderhouden. Wij raden aan om bij een kilometerstand tussen de 60.000 en 120.000 kilometer, en wanneer de auto maximaal 8 jaar oud is, uw auto preventief te spoelen. De Powerflush-machine spoelt, reinigt en ververst de automaat zeer secuur. Zo voorkomt u dure reparaties in de toekomst en functioneert de automatisch versnellingsbak weer perfect!

Automatische versnellingsbak spoelen

Heeft u automaat klachten, dan is de kans groot dat u een automaatflush behandeling nodig heeft. Bij Transtune gevestigd in Noord-Brabant te Maarheeze kunt u terecht voor elk type auto. U hoeft simpelweg uw autogegevens in de bovenstaande module in te vullen om een afspraak te maken. Zo weet u direct waar u aan toe bent. Onze specialisten zorgen ervoor dat de automatische transmissie behandelingen zeer snel en effectief verlopen.

Vervuiling veroorzaakt veel voorkomende schakelklachten. Ook doet u er goed aan om preventief te spoelen om klachten te voorkomen. De meeste klachten kunnen voorkomen worden door de versnellingsbak goed te onderhouden. Wij raden aan elke 2-3 jaar uw auto preventief te spoelen. De Powerflush machine spoelt, reinigt en ververst de automaat zeer secuur. Zo voorkomt u dure reparaties in de toekomst en functioneert de automatisch versnellingsbak telkens uitstekend!

Naast automaat spoelen zijn we gespecialiseerd in chiptuning. Heeft uw automaat ook wat extra vermogen nodig? Bereken eenvoudig de chiptuning winst.