Vragen of een afspraak plannen? Stuur ons een bericht via WhatsApp, wij zijn bereikbaar op maandag t/m vrijdag tussen 9:00 en 18:00 x

Selecteer hier uw auto en zie meteen wat er mogelijk is!

Bij Transtune geloven we in BMW chiptuning op maat. We werken dus niet met een standaard softwarepakket. In plaats daarvan schrijven we specifieke tuningsoftware speciaal voor uw BMW om veilig meer pk’s en koppel uit de motor te halen. Het resultaat: een betrouwbare auto met extra souplesse, en vooral een auto die heel lekker rijdt! Benieuwd naar het vermogenswinst voor uw BMW? Vul hierboven uw model en type auto in en ontdek direct de chiptuning mogelijkheden voor uw BMW.

 

Uw BMW heeft geen geheimen voor de tuning specialisten van Transtune!

Transtune levert altijd chiptuning op maat, met zelf ontwikkelde software. Ook de motor van uw BMW kunnen wij dus tunen! Met Transtune krijgt u betrouwbare kwaliteit. Daarom kiezen we ook niet voor standaardsoftware: tuning van een benzine auto of diesel vergt specifieke merkenkennis. Bij Transtune weten we precies welke diesel of benzinemotor er onder de motorkap van uw BMW ligt, en welke programmatuur daar het beste bij past. Na het tunen van de BMW motor kunt zult u merken dat deze meer souplesse biedt, meer trekkracht en meer vermogen. Een vermogenswinst tussen 20 en 40 procent is mogelijk. Maar wat we belangrijker vinden is dat uw BMW na het tunen gewoon veel lekkerder rijdt! En u weet zeker dat het veilig is gebeurd. We respecteren de begrenzingen van de BMW motor én u krijgt na het tunen van uw BMW een levenslange softwaregarantie. Meer weten? Bel of mail ons. Of maak direct online een afspraak voor chiptuning van uw BMW.

 

BMW chiptuning

Chiptuning is het proces waarbij de software die het motormanagementsysteem van een auto aanstuurt wordt gewijzigd. Dit kan worden gedaan om de prestaties van de auto te verbeteren of om hem zuiniger te maken.

Het motormanagementsysteem regelt zaken zoals brandstofinjectie, ontstekingstijdstip en uitlaatgasrecirculatie. Door de software aan te passen, kunnen deze systemen efficiënter worden gemaakt. Dit resulteert in meer vermogen voor uw BMW.

Afhankelijk van het model en type BMW kunnen we door chiptuning het vermogen en koppel van uw BMW met gemak 20% verhogen. Een stage 2 chiptuning resulteert in een nog grotere vermogenswinst.

Is chiptuning schadelijk voor de motor van een BMW?

Bij Transtune is chiptuning gegarandeerd niet schadelijk voor de motor. We blijven namelijk altijd binnen de maximale belasting van een automotor. Daarom is het mogelijk om met chiptuning meer vermogen uit je BMW te halen zonder schade te veroorzaken.

Voordat we aan de slag gaan met tunen, voeren we overigens altijd een nulmeting uit. Dat betekent dat we uw BMW eerst controleren op foutcodes. Daarna voeren we een eerste meting uit op de testbank om te controleren hoe de motor van de BMW presteert en of deze zijn fabriekswaardes behaalt. Is dat niet het geval, bijvoorbeeld door een versleten turbo, dan zullen wij dat vooraf ontdekken.

Wilt u ook uw BMW chiptunen? Neem contact op met de tuning specialisten van Transtune in Deurne.

 

Ons aanbod in BMW chiptuning

BMW stage 1+

Bij Transtune gaan we direct voor het maximale wat uw BMW kan leveren. Net als bij stage 1 tuning, passen we de software van de motorcomputer aan. Hierbij houden we rekening met de grenzen van het specifieke type BMW.

Een BMW chiptuning stage 1+ levert al snel 20-40% pk en koppel winst op. Deze vorm van chiptuning is aan te raden voor iedereen die nét wat extra’s wil.

BMW stage 2

Op software gebied kunnen we een maximale winst voor uw BMW behalen. Met stage 2 BMW chiptuning worden hardware gerelateerde aanpassingen aan uw BMW gedaan. De tuning specialisten van Transtune optimaliseren de ontsteking en brandstofinjectie waardoor de motor meer vermogen levert. Daarnaast kan gekozen worden voor extra hardware aanpassingen zoals een downpipe. Met een downpipe realiseer je meer lucht in de motor, wat resulteert in extra pk’s en koppel.

BMW stage 3

Bij Transtune is stage 3 BMW chiptuning mogelijk. Voor dat extra vermogen vernieuwen of vervangen wij onderdelen van uw BMW waardoor de luchtstroom naar de motor verder wordt geoptimaliseerd. Deze gevorderde BMW chiptuning stage resulteert in nog meer pk’s en koppel.

Voorbeelden van hardware aanpassingen tijdens stage 3 tuning zijn vervangen van uw intercooler, turbo, uitlaatsysteem, luchtfilter en injectoren. Neem contact op met de BMW tuning specialisten voor mogelijkheden voor uw BMW en deskundig advies.