Vragen of een afspraak plannen? Stuur ons een bericht via WhatsApp, wij zijn bereikbaar op maandag t/m vrijdag tussen 9:00 en 18:00 x

Selecteer hier uw auto en zie meteen wat er mogelijk is!

 

Bij Transtune bieden we op maat chiptuning voor uw BMW aan. In plaats van te werken met een standaard softwarepakket, schrijven we op maat gemaakte tuningsoftware voor uw BMW om veilig extra pk’s en koppel uit de motor te halen. Dit zorgt voor een betrouwbare auto met extra souplesse en een prettig rijgedrag. Bent u geïnteresseerd in het laten tunen van uw BMW en bent u benieuwd naar het vermogenswinst dat chiptuning kan opleveren voor uw BMW? Kies hierboven het model en type van uw auto in en ontdek de chiptuning mogelijkheden voor uw BMW.

Uw BMW heeft geen geheimen voor de tuning specialisten van Transtune!

Bij Transtune bieden we altijd chiptuning op maat voor uw BMW, met onze eigen ontwikkelde software. Onze kwaliteit is betrouwbaar en daarom kiezen we niet voor standaardsoftware. Wij hebben specifieke merkenkennis van benzine- en dieselmotoren en weten precies welke programmatuur het beste bij de motor van uw BMW past. Na het tunen zult u merken dat de motor meer souplesse biedt, meer trekkracht en vermogen heeft. Een vermogenswinst van tussen de 20 en 40 procent is mogelijk. Maar wat belangrijker is, is dat uw BMW na het tunen gewoon veel lekkerder rijdt! Bovendien garanderen we u een levenslange softwaregarantie en respecteren we de begrenzingen van de motor. Wilt u meer weten? Neem contact op door ons te bellen of te e-mailen of maak direct online een afspraak voor het chiptunen van uw BMW.

BMW chiptuning

Chiptuning is het proces waarbij de software die het motormanagementsysteem van een auto aanstuurt wordt gewijzigd. Chiptuning zorgt ervoor dat de prestaties van uw BMW worden verbeterd of dat uw auto zuiniger rijdt.

Het motormanagementsysteem van uw BMW regelt zaken zoals brandstofinjectie, ontstekingstijdstip en uitlaatgasrecirculatie. Met chiptuning passen we de software aan waardoor deze systemen efficiënter worden gemaakt. Dit resulteert in meer vermogen voor uw BMW. Afhankelijk van het model en type BMW verhogen we door chiptuning het vermogen en koppel van uw BMW met gemak 20%. Een stage 2 chiptuning resulteert zelfs in een nog grotere vermogenswinst.

Is chiptuning schadelijk voor de motor van een BMW?

Wanneer u uw BMW laat chiptuning bij Transtune heeft u garantie dat het niet schadelijk is voor de motor. We blijven namelijk altijd binnen de maximale belasting van een automotor. Hierdoor is het mogelijk om met chiptuning meer vermogen uit uw BMW te halen zonder schade te veroorzaken.

Voordat we aan de slag gaan met tunen, voeren we overigens altijd een nulmeting uit. Dat betekent dat we uw BMW eerst controleren op foutcodes. Daarna voeren we een eerste meting uit op de testbank om te controleren hoe de motor van de BMW presteert en of deze zijn fabriekswaardes behaalt. Is dat niet het geval, bijvoorbeeld door een versleten turbo, dan zullen wij dat vooraf ontdekken.

Wilt u ook uw BMW chiptunen? Neem contact op met de tuning specialisten van Transtune in Maarheeze.

Uw BMW laten tunen

Het maakt niet uit welke BMW u rijdt, wij bij Transtune kunnen elke BMW chiptunen wat meerdere voordelen met zich mee brengt. Transtune is dé specialist in het tunen van auto’s en dus ook het chiptunen van BMW auto’s. Wij werken niet met standaardsoftware maar schrijven specifieke tuningsoftware voor uw BMW. Omdat wij specifieke tuningsoftware schrijven bent u verzekerd dat het tunen van uw BMW veilig gebeurd en het de voordelen met zich mee brengt.

De voordelen van BMW chiptuning

De auto’s van BMW staan bekend als betrouwbaar, maar door uw BMW te laten chiptunen kan de betrouwbaarheid nog verhoogd worden. Door chiptuning kunnen wij ervoor zorgen dat het motormanagementsysteem efficiënter gaat lopen, dit verhoogt niet alleen de betrouwbaarheid maar het brengt ook andere voordelen met zich mee. Zo zal uw BMW na chiptunen meer souplesse bieden en zal deze ook nog fijner rijden. Chiptuning zal er daarnaast ook voor zorgen dat u meer vermogen en meer trekkracht krijgt. Zo kan het vermogen van uw BMW motor met wel 20 tot 40 procent verbeterd worden door chiptunen. En als u dezelfde rijstijl aanhoudt als voor het tunen van uw BMW, kan de motor zelfs enkele procenten zuiniger rijden. Als u ervoor kiest om uw BMW te laten tunen bij Transtune, bent u verzekerd dat dit veilig gebeurd. Wij respecteren namelijk de begrenzingen van uw BMW. Daarnaast krijgt u na het tunen van uw BMW een levenslange softwaregarantie.

Ons aanbod in BMW chiptuning

BMW stage 1+

Bij Transtune gaan we voor het maximale wat uw BMW model kan leveren. Bij stage 1+ tuning, passen we de software van de motorcomputer aan. Hierbij respecteren we natuurlijk de begrenzing van uw specifiek BMW.

Een BMW chiptuning stage 1+ levert al snel 20-40% meer pk en koppel op. Stage 1+ chiptuning is aan te raden wanneer u nét wat extra’s wil.

BMW stage 2

Op software gebied kunnen we maximale winst voor uw BMW behalen. Met stage 2 BMW tuning worden hardware gerelateerde aanpassingen aan de auto gedaan. De chiptuning specialisten van Transtune optimaliseren de ontsteking en brandstofinjectie, dit zorgt ervoor dat de motor meer vermogen levert. Daarnaast kan er gekozen worden voor extra hardware aanpassingen zoals een downpipe. Door het realiseren van een downpipe komt er meer lucht in de motor, wat vervolgens resulteert in extra pk’s en koppel.

Wilt u graag advies of heeft u nog vragen wat het chiptunen van uw BMW precies oplevert? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag en geven het advies en informatie die u nodig heeft voor het tunen van uw BMW.

BMW stage 3

Bij Transtune is stage 3 BMW chiptuning mogelijk. Voor dat extra vermogen vernieuwen of vervangen wij onderdelen van uw BMW waardoor de luchtstroom naar de motor verder wordt geoptimaliseerd. Deze gevorderde BMW chiptuning stage resulteert in nog meer pk’s en koppel.

Voorbeelden van hardware aanpassingen tijdens stage 3 tuning zijn vervangen van uw intercooler, turbo, uitlaatsysteem, luchtfilter en injectoren. Neem contact op met de BMW tuning specialisten voor mogelijkheden voor uw BMW en deskundig advies.

BMW stage 4

Bij Transtune is zelfs stage 4 chiptuning mogelijk voor uw BMW. Voor nog meer vermogen vernieuwen of vervangen wij onderdelen van uw BMW waardoor de luchtstroom naar de motor verder wordt geoptimaliseerd. Deze gevorderde BMW chiptuning stage resulteert in nog meer pk’s en koppel.

BMW ecotuning

Waar bij reguliere chiptuning de nadruk ligt op performance biedt Transtune ook de mogelijkheid tot BMW Ecotuning aan. BMW Ecotuning is het proces van fijn afstelling van de motor van uw voertuig. Hierdoor zal er een betere en volledigere verbranding plaatsvinden in de motor. Uw auto zal door BMW Ecotuning efficiënter gebruik maken van de brandstof, wat leidt tot een lager verbruik!