Vragen of een afspraak plannen? Stuur ons een bericht via WhatsApp, wij zijn bereikbaar op maandag t/m vrijdag tussen 9:00 en 18:00 x

Selecteer hier uw auto en zie meteen wat er mogelijk is!

BMW X5 types die wij chiptunen

Bekijk alle BMW modellen

 

Bij Transtune bieden we chiptuning op maat voor uw BMW X5 aan. Wij werken niet met een standaard softwarepakket, maar schrijven specifieke tuningsoftware die is afgestemd op uw BMW. Zo halen we op een veilige manier extra vermogen en koppel uit de motor. U rijdt hierdoor direct met een meer betrouwbare auto met extra souplesse en een betere rijervaring. Bent u benieuwd naar de winst in vermogen voor uw BMW X5? Lees dan verder.

Uw BMW X5 veilig laten tunen door de tuning specialisten van Transtune?

Bij Transtune leveren wij altijd chiptuning op maat. Doordat we gebruik maken van zelf ontwikkelde en geschreven software kunnen wij de motor van uw BMW X5 chiptunen. Bij Transtune leveren we betrouwbare kwaliteit. Het tunen van een benzine- of dieselauto vraagt om specifieke merkenkennis. Wij weten precies welke diesel- of benzinemotor er onder de motorkap van uw BMW X5 ligt, waardoor we de beste programmatuur kunnen kiezen voor uw auto. Na de chiptuning van uw BMW X5 zult u merken dat deze meer souplesse biedt, meer trekkracht krijgt en meer vermogen heeft. Naast een vermogenswinst van zo’n 20 tot 40 procent zal u ook merken dat uw auto een stuk prettiger rijdt..Ook gebeurt chiptunen bij Transtune altijd veilig. Wij hebben namelijk respect voor de begrenzingen van de BMW motor. Ook krijgt u een levenslange softwaregarantie nadat wij uw BMW hebben gechiptuned. Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Bel of mail ons. Of maak direct online een afspraak voor chiptuning van uw BMW.

 

BMW X5 chiptuning

Tijdens chiptuning wordt de software die het motormanagementsysteem aanstuurt gewijzigd. Dit wordt gedaan om de prestaties van de auto te verbeteren of om hem zuiniger te laten rijden.

Het motormanagementsysteem zorgt voor verschillende zaken zoals brandstofinjectie, ontstekingstijdstip en uitlaatgasrecirculatie. Een aanpassing van de software kan resulteren in een efficiëntere werking van deze systemen. Dit resulteert in meer vermogen voor uw BMW X5.

Afhankelijk van het model en type BMW kunnen we door chiptuning het vermogen en koppel van uw BMW met gemak met 20% verhogen. Verschillende stages in chiptuning zorgen voor verschillende vermogenswinsten.

Is chiptuning schadelijk voor de motor van een BMW X5?

Bij Transtune gebeurt chiptuning altijd veilig, waardoor het niet schadelijk is voor de motor. De maximale belasting van uw automotor wordt namelijk niet overschreden. Zo is het mogelijk om meer vermogen uit uw BMW X5 te halen zonder schade aan de motor aan te richten.

Aan het begin van het proces van chiptuning voeren we altijd een nulmeting uit. Op dat moment controleren we uw BMW X5 eerst op foutcodes. Daarna voeren we een eerste meting uit op de testbank om te controleren hoe de motor van de BMW X5 presteert en om te kijken of deze zijn fabriekswaardes behaalt. Zien wij dat dat niet het geval is, dan hebben we dat in ieder geval vooraf ook al vastgesteld.

Wilt u ook uw BMW chiptunen? Neem contact op met de tuning specialisten van Transtune in Maarheeze.

Uw BMW X5 laten tunen

BMW is een bekend automerk en heeft veel verschillende modellen. Doordat wij gebruik maken van specifieke tuningsoftware maakt het niet uit welk model u rijdt. Er is altijd wel een oplossing wanneer u chiptuning wilt uitvoeren voor uw BMW. Zo kunt u dus ook uw BMW X5 bij ons laten chiptunen.

De voordelen van BMW X5 chiptuning

BMW brengt al jarenlang luxe personenwagens op de markt en heeft daarmee een imponerende reputatie opgebouwd. BMW biedt betrouwbare, klassevolle auto’s aan met verschillende modellen. Maar met chiptuning van uw BMW X5 kan de betrouwbaarheid nog meer worden verhoogd. Chiptuning zorgt er namelijk voor dat het motormanagementsysteem efficiënter gaat lopen. Hierdoor wordt niet alleen de betrouwbaarheid verhoogd, maar rijdt uw BMW X5 ook nog eens fijner. Chiptuning zal er daarnaast ook voor zorgen dat u meer vermogen en meer trekkracht krijgt. Wanneer u dezelfde rijstijl aanhoudt als voor het tunen van uw BMW, kan de motor zelfs enkele procenten zuiniger rijden. Als u ervoor kiest om uw BMW te laten tunen bij Transtune, weet u zeker dat dit veilig gebeurt. Wij hebben namelijk altijd respect voor de begrenzingen van uw BMW X5. Daarnaast krijgt u na het tunen van uw BMW een levenslange softwaregarantie.

Ons aanbod in BMW X5 chiptuning

BMW X5 stage 1+

Bij Transtune kunnen we het maximale uit uw BMW X5 halen met verschillende stages van chiptuning. Bij stage 1+ tuning, passen we de software van de motorcomputer aan. Hierbij hebben we uiteraard respect voor de begrenzing van uw BMW X5.

Een BMW chiptuning stage 1+ bezorgt u al snel 20 tot 40% meer pk en koppel. Stage 1+ chiptuning is aan te raden wanneer u nét wat extra’s wil.

BMW X5 stage 2

Met stage 2 BMW tuning worden hardware gerelateerde aanpassingen aan de auto gedaan. De chiptuning specialisten van Transtune optimaliseren de ontsteking en brandstofinjectie, wat ervoor zorgt dat de motor van uw BMW X5 meer vermogen levert. Ook kan er gekozen worden voor extra hardware-aanpassingen zoals een downpipe. Met een downpipe komt er meer lucht in de motor, wat resulteert in extra pk’s en koppel.

Wilt u graag advies of heeft u nog vragen wat het chiptunen van uw BMW precies oplevert? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag en geven het advies en informatie die u nodig heeft voor het tunen van uw BMW.

BMW X5 stage 3

SStage 3 chiptuning is mogelijk voor uw BMW X5 bij Transtune. Om nog meer vermogen te krijgen, vernieuwen of vervangen wij onderdelen van uw BMW waardoor de luchtstroom naar de motor verder wordt geoptimaliseerd. Deze gevorderde BMW chiptuning stage zorgt voor nog meer pk’s en koppel.

Voorbeelden van hardware aanpassingen tijdens stage 3 tuning zijn vervangen van uw intercooler, turbo, uitlaatsysteem, luchtfilter en injectoren. Neem contact op met de BMW tuning specialisten voor mogelijkheden voor uw BMW X5 en deskundig advies.

BMW X5 stage 4

Stage 4 chiptuning behoort zelfs tot de mogelijkheden voor uw BMW X5 bij Transtune. Voor nog meer extra vermogen vernieuwen of vervangen wij onderdelen van uw BMW X5 waardoor de luchtstroom naar de motor verder wordt geoptimaliseerd. Deze gevorderde BMW chiptuning stage resulteert in nog meer pk’s en koppel.

BMW X5 ecotuning

Bij reguliere chiptuning ligt de nadruk op performance. Transtune biedt echter ook de mogelijkheid tot BMW Ecotuning aan. BMW Ecotuning is het proces van fijn afstelling van de motor van uw voertuig. De verbranding in de motor wordt hierdoor meer volledig. Op deze manier zal uw BMW X5 efficiënter gebruik maken van de brandstof, wat leidt tot een lager verbruik.