Vragen of een afspraak plannen? Stuur ons een bericht via WhatsApp, wij zijn bereikbaar op maandag t/m vrijdag tussen 9:00 en 18:00 x

Selecteer hier uw auto en zie meteen wat er mogelijk is!

 

Bij Transtune geloven we in Cupra chiptuning op maat. We werken dus niet met een standaard softwarepakket. In plaats daarvan schrijven we specifieke tuningsoftware speciaal voor uw Cupra om veilig meer pk’s en koppel uit de motor te halen. Het resultaat: een betrouwbare auto met extra souplesse, en vooral een auto die heel lekker rijdt! Benieuwd naar het vermogenswinst voor uw Cupra? Vul hierboven uw model en type auto in en ontdek direct de chiptuning mogelijkheden voor uw Cupra.

 

Uw Cupra heeft geen geheimen voor de tuning specialisten van Transtune!

Transtune levert altijd chiptuning op maat, met zelf ontwikkelde software. Ook de motor van uw Cupra kunnen wij dus tunen! Met Transtune krijgt u betrouwbare kwaliteit. Daarom kiezen we ook niet voor standaardsoftware: tuning van een benzine auto of diesel vergt specifieke merkenkennis. Bij Transtune weten we precies welke diesel of benzinemotor er onder de motorkap van uw Cupra ligt, en welke programmatuur daar het beste bij past. Na het tunen van de Cupra motor kunt zult u merken dat deze meer souplesse biedt, meer trekkracht en meer vermogen. Een vermogenswinst tussen 20 en 40 procent is mogelijk. Maar wat we belangrijker vinden is dat uw Cupra na het tunen gewoon veel lekkerder rijdt! En u weet zeker dat het veilig is gebeurd. We respecteren de begrenzingen van de Cupra motor én u krijgt na het tunen van uw Cupra een levenslange softwaregarantie. Meer weten? Bel of mail ons. Of maak direct online een afspraak voor chiptuning van uw Cupra.

 

Cupra chiptuning

Chiptuning is het proces waarbij de software die het motormanagementsysteem van een auto aanstuurt wordt gewijzigd. Dit kan worden gedaan om de prestaties van de auto te verbeteren of om hem zuiniger te maken.

Het motormanagementsysteem regelt zaken zoals brandstofinjectie, ontstekingstijdstip en uitlaatgasrecirculatie. Door de software aan te passen, kunnen deze systemen efficiënter worden gemaakt. Dit resulteert in meer vermogen voor uw Cupra.

Afhankelijk van het model en type Cupra kunnen we door chiptuning het vermogen en koppel van uw Cupra met gemak 20% verhogen. Een stage 2 chiptuning resulteert in een nog grotere vermogenswinst.

Is chiptuning schadelijk voor de motor van een Cupra?

Bij Transtune is chiptuning gegarandeerd niet schadelijk voor de motor. We blijven namelijk altijd binnen de maximale belasting van een automotor. Daarom is het mogelijk om met chiptuning meer vermogen uit je Cupra te halen zonder schade te veroorzaken.

Voordat we aan de slag gaan met tunen, voeren we overigens altijd een nulmeting uit. Dat betekent dat we uw Cupra eerst controleren op foutcodes. Daarna voeren we een eerste meting uit op de testbank om te controleren hoe de motor van de Cupra presteert en of deze zijn fabriekswaardes behaalt. Is dat niet het geval, bijvoorbeeld door een versleten turbo, dan zullen wij dat vooraf ontdekken.

Wilt u ook uw Cupra chiptunen? Neem contact op met de tuning specialisten van Transtune in Maarheeze.

 

Uw Cupra laten tunen

Cupra is een Spaanse autofabrikant dat bekend staat om de sportieve auto’s die ze produceren. Begonnen als een model van SEAT, is Cupra doorgegaan als een zelfstandig merk. Maar ook onder de naam Cupra worden bekende auto’s geproduceerd, zoals bijvoorbeeld Cupra Ibiza en Cupra Leon. Maar ongeacht welk model Cupra u rijdt, u kunt altijd kiezen voor Cupra chiptuning bij Transtune. Cupra chiptuning gebeurd bij Transtune altijd veilig en het brengt meerdere voordelen met zich mee. Transtune is niet voor niets dé specialist in het tunen van auto’s en dus ook de specialist omtrent Cupra chiptuning. Wij werken bij chiptuning niet met standaard software, maar schrijven specifieke software voor uw Cupra. Hierdoor kunt u met een gerust hart uw Cupra laten tunen door Transtune.

De voordelen van Cupra chiptuning

Waar Cupra voorheen bekend was als de sportieve auto’s van SEAT, is het sinds 2018 een opzichzelfstaand merk. Maar de Cupra’s staan nog steeds bekend om het rijplezier, de goede prestaties en een tikkeltje eigenwijsheid. Daarnaast staan de auto’s van Cupra ook bekend vanwege zijn betrouwbaarheid. En wanneer u kiest om uw Cupra te laten chiptunen door Transtune kunt u de betrouwbaarheid van uw auto nog verder verbeteren. Maar wanneer u kiest voor Cupra chiptuning verbetert u niet alleen de betrouwbaarheid van uw auto, het brengt namelijk ook andere voordelen met zich mee. Zo zal Cupra chiptuning meer souplesse bieden en zal uw Cupra nog fijner rijden. Daarnaast zorgt chiptuning voor meer trekkracht én meer vermogen. Het vermogen van uw Cupra kan met wel 20 tot 40 procent verbeterd worden. Daarnaast kan uw motor zelfs enkele procenten zuiniger rijden wanneer u dezelfde rijstijl aanhoudt. Cupra chiptuning gebeurt bij Transtune altijd veilig, zo weet u zeker dat het tunen de voordelen met zich meebrengt zonder dat u zich zorgen hoeft te maken. Wij respecteren namelijk de begrenzingen van uw Cupra. Daarnaast krijgt u na het tunen van uw Cupra een levenslange software garantie. Dus mocht er toch iets gebeuren, kunt u altijd terugkomen en dan lossen wij het voor u op.

Ons aanbod in Cupra chiptuning

Cupra stage 1+

Bij Transtune gaan we voor het maximale wat uw Cupra model kan leveren. Bij stage 1+ tuning, passen we de software van de motorcomputer aan. Hierbij respecteren we natuurlijk de begrenzing van uw specifieke Cupra.

Een Cupra chiptuning stage 1+ levert al snel 20-40% meer pk en koppel op. Stage 1+ chiptuning is aan te raden wanneer u nét wat extra’s wil.

Cupra stage 2

Op software gebied kunnen we maximale winst voor uw Cupra behalen. Met stage 2 Cupra tuning worden hardware gerelateerde aanpassingen aan de auto gedaan. De chiptuning specialisten van Transtune optimaliseren de ontsteking en brandstofinjectie, dit zorgt ervoor dat de motor meer vermogen levert. Daarnaast kan er gekozen worden voor extra hardware aanpassingen zoals een downpipe. Door het realiseren van een downpipe komt er meer lucht in de motor, wat vervolgens resulteert in extra pk’s en koppel.

Wilt u graag advies of heeft u nog vragen wat het chiptunen van uw Cupra precies oplevert? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag en geven het advies en informatie die u nodig heeft voor het tunen van uw Cupra.

Cupra stage 3

Bij Transtune is stage 3 Cupra chiptuning mogelijk. Voor dat extra vermogen vernieuwen of vervangen wij onderdelen van uw Cupra waardoor de luchtstroom naar de motor verder wordt geoptimaliseerd. Deze gevorderde Cupra chiptuning stage resulteert in nog meer pk’s en koppel.

Voorbeelden van hardware aanpassingen tijdens stage 3 tuning zijn vervangen van uw intercooler, turbo, uitlaatsysteem, luchtfilter en injectoren. Neem contact op met de Cupra tuning specialisten voor mogelijkheden voor uw Cupra en deskundig advies.

Cupra stage 4

Bij Transtune is zelfs stage 4 chiptuning mogelijk voor uw Cupra. Voor nog meer vermogen vernieuwen of vervangen wij onderdelen van uw Cupra waardoor de luchtstroom naar de motor verder wordt geoptimaliseerd. Deze gevorderde Cupra chiptuning stage resulteert in nog meer pk’s en koppel.

Cupra ecotuning

Waar bij reguliere chiptuning de nadruk ligt op performance biedt Transtune ook de mogelijkheid tot Cupra Ecotuning aan. Cupra Ecotuning is het proces van fijn afstelling van de motor van uw voertuig. Hierdoor zal er een betere en volledigere verbranding plaatsvinden in de motor. Uw auto zal door Cupra Ecotuning efficiënter gebruik maken van de brandstof, wat leidt tot een lager verbruik!