Vragen of een afspraak plannen? Stuur ons een bericht via WhatsApp, wij zijn bereikbaar op maandag t/m vrijdag tussen 9:00 en 18:00 x

Selecteer hier uw auto en zie meteen wat er mogelijk is!

 

Bij Transtune geloven we in Fiat chiptuning op maat. We werken dus niet met een standaard softwarepakket. In plaats daarvan schrijven we specifieke tuningsoftware speciaal voor uw Fiat om veilig meer pk’s en koppel uit de motor te halen. Het resultaat: een betrouwbare auto met extra souplesse, en vooral een auto die heel lekker rijdt! Benieuwd naar het vermogenswinst voor uw Fiat? Vul hierboven uw model en type auto in en ontdek direct de chiptuning mogelijkheden voor uw Fiat.

 

Uw Fiat heeft geen geheimen voor de tuning specialisten van Transtune!

Transtune levert altijd chiptuning op maat, met zelf ontwikkelde software. Ook de motor van uw Fiat kunnen wij dus tunen! Met Transtune krijgt u betrouwbare kwaliteit. Daarom kiezen we ook niet voor standaardsoftware: tuning van een benzine auto of diesel vergt specifieke merkenkennis. Bij Transtune weten we precies welke diesel of benzinemotor er onder de motorkap van uw Fiat ligt, en welke programmatuur daar het beste bij past. Na het tunen van de Fiat motor kunt zult u merken dat deze meer souplesse biedt, meer trekkracht en meer vermogen. Een vermogenswinst tussen 20 en 40 procent is mogelijk. Maar wat we belangrijker vinden is dat uw Fiat na het tunen gewoon veel lekkerder rijdt! En u weet zeker dat het veilig is gebeurd. We respecteren de begrenzingen van de Fiat motor én u krijgt na het tunen van uw Fiat een levenslange softwaregarantie. Meer weten? Bel of mail ons. Of maak direct online een afspraak voor chiptuning van uw Fiat.

 

Fiat chiptuning

Chiptuning is het proces waarbij de software die het motormanagementsysteem van een auto aanstuurt wordt gewijzigd. Dit kan worden gedaan om de prestaties van de auto te verbeteren of om hem zuiniger te maken.

Het motormanagementsysteem regelt zaken zoals brandstofinjectie, ontstekingstijdstip en uitlaatgasrecirculatie. Door de software aan te passen, kunnen deze systemen efficiënter worden gemaakt. Dit resulteert in meer vermogen voor uw Fiat.

Afhankelijk van het model en type Fiat kunnen we door chiptuning het vermogen en koppel van uw Fiat met gemak 20% verhogen. Een stage 2 chiptuning resulteert in een nog grotere vermogenswinst.

Is chiptuning schadelijk voor de motor van een Fiat?

Bij Transtune is chiptuning gegarandeerd niet schadelijk voor de motor. We blijven namelijk altijd binnen de maximale belasting van een automotor. Daarom is het mogelijk om met chiptuning meer vermogen uit je Fiat te halen zonder schade te veroorzaken.

Voordat we aan de slag gaan met tunen, voeren we overigens altijd een nulmeting uit. Dat betekent dat we uw Fiat eerst controleren op foutcodes. Daarna voeren we een eerste meting uit op de testbank om te controleren hoe de motor van de Fiat presteert en of deze zijn fabriekswaardes behaalt. Is dat niet het geval, bijvoorbeeld door een versleten turbo, dan zullen wij dat vooraf ontdekken.

Wilt u ook uw Fiat chiptunen? Neem contact op met de tuning specialisten van Transtune in Maarheeze.

 

Uw Fiat laten chiptunen

Wanneer er gesproken wordt over een auto van het merk Fiat, denkt men al snel aan een Fiat 500. Dat is natuurlijk niet vreemd, want de Fiat 500 is een van de populairste auto’s van de laatste jaren. Maar Fiat heeft ook een hoop andere auto’s op de markt gebracht die bekend zijn, denk bijvoorbeeld eens aan de Fiat Panda of Fiat Punto. Maar het maakt niet uit welke Fiat u heeft, want wij kunnen elke motor van Fiat chiptunen. Transtune is de specialist wanneer het aankomt op chiptuning en dus ook het chiptunen van Fiat auto’s. Daarnaast werken wij bij Transtune niet met standaardsoftware. Wij schrijven namelijk specifieke tuningsoftware specifiek voor uw Fiat.

De voordelen van Fiat chiptuning

Fiat auto’s staan bekend om hun creatieve, elegante en sportieve look maar minder om hun betrouwbaarheid. Maar dankzij chiptuning kunnen wij het motormanagementsysteem van uw Fiat efficiënter laten lopen wat naast het verhogen van de betrouwbaarheid meerdere voordelen met zich mee brengt. Zo zult u merken dat uw Fiat na chiptuning fijner zal rijden en meer souplesse biedt. Daarnaast zal uw Fiat niet alleen fijner rijden, maar zal deze na chiptuning ook meer trekkracht en meer vermogen krijgen. Het vermogen van een Fiat kan namelijk na chiptuning met 20 tot 40 procent verbeterd worden. En de motor van uw Fiat kan zelfs enkele procenten zuiniger worden als u dezelfde rijstijl aanhoudt na de chiptuning van uw Fiat. Bij Transtune kunt u met een gerust hart uw Fiat laten chiptunen, bij ons gebeurd het altijd veilig. Wij respecteren de begrenzingen en daarnaast krijgt u een levenslange softwaregarantie na de chiptuning van uw Fiat.

Ons aanbod in Fiat chiptuning

Fiat stage 1+

Bij Transtune gaan we voor het maximale wat uw Fiat model kan leveren. Bij stage 1+ tuning, passen we de software van de motorcomputer aan. Hierbij respecteren we natuurlijk de begrenzing van uw specifiek Fiat. Een Fiat chiptuning stage 1+ levert al snel 20-40% meer pk en koppel op. Stage 1+ chiptuning is aan te raden wanneer u nét wat extra’s wil.

Fiat stage 2

Op software gebied kunnen we maximale winst voor uw Fiat behalen. Met Fiat stage 2 tuning worden hardware gerelateerde aanpassingen aan de auto gedaan. De chiptuning specialisten van Transtune optimaliseren de ontsteking en brandstofinjectie, dit zorgt ervoor dat de motor meer vermogen levert. Daarnaast kan er gekozen worden voor extra hardware aanpassingen zoals een downpipe. Door het realiseren van een downpipe komt er meer lucht in de motor, wat vervolgens resulteert in extra pk’s en koppel.

Heeft u nog vragen of wat het tunen van uw Fiat u kan opleveren of wilt u graag advies? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij helpen u graag en geven het advies dat u nodig heeft voor het chiptunen van uw Fiat.

Fiat ecotuning

Waar bij reguliere chiptuning de nadruk ligt op performance biedt Transtune ook de mogelijkheid tot Fiat Ecotuning aan. Fiat Ecotuning is het proces van fijn afstelling van de motor van uw voertuig. Hierdoor zal er een betere en volledigere verbranding plaatsvinden in de motor. Uw auto zal door Fiat Ecotuning efficiënter gebruik maken van de brandstof, wat leidt tot een lager verbruik!