Vragen of een afspraak plannen? Stuur ons een bericht via WhatsApp, wij zijn bereikbaar op maandag t/m vrijdag tussen 9:00 en 18:00 x

Selecteer hier uw auto en zie meteen wat er mogelijk is!

Bij Transtune geloven we in Kia chiptuning op maat. We werken dus niet met een standaard softwarepakket. In plaats daarvan schrijven we specifieke tuningsoftware speciaal voor uw Kia om veilig meer pk’s en koppel uit de motor te halen. Het resultaat: een betrouwbare auto met extra souplesse, en vooral een auto die heel lekker rijdt! Benieuwd naar het vermogenswinst voor uw Kia? Vul hierboven uw model en type auto in en ontdek direct de chiptuning mogelijkheden voor uw Kia.

 

Uw Kia heeft geen geheimen voor de tuning specialisten van Transtune!

Transtune levert altijd chiptuning op maat, met zelf ontwikkelde software. Ook de motor van uw Kia kunnen wij dus tunen! Met Transtune krijgt u betrouwbare kwaliteit. Daarom kiezen we ook niet voor standaardsoftware: tuning van een benzine auto of diesel vergt specifieke merkenkennis. Bij Transtune weten we precies welke diesel of benzinemotor er onder de motorkap van uw Kia ligt, en welke programmatuur daar het beste bij past. Na het tunen van de Kia motor kunt zult u merken dat deze meer souplesse biedt, meer trekkracht en meer vermogen. Een vermogenswinst tussen 20 en 40 procent is mogelijk. Maar wat we belangrijker vinden is dat uw Kia na het tunen gewoon veel lekkerder rijdt! En u weet zeker dat het veilig is gebeurd. We respecteren de begrenzingen van de Kia motor én u krijgt na het tunen van uw Kia een levenslange softwaregarantie. Meer weten? Bel of mail ons. Of maak direct online een afspraak voor chiptuning van uw Kia.

 

Kia chiptuning

Chiptuning is het proces waarbij de software die het motormanagementsysteem van een auto aanstuurt wordt gewijzigd. Dit kan worden gedaan om de prestaties van de auto te verbeteren of om hem zuiniger te maken.

Het motormanagementsysteem regelt zaken zoals brandstofinjectie, ontstekingstijdstip en uitlaatgasrecirculatie. Door de software aan te passen, kunnen deze systemen efficiënter worden gemaakt. Dit resulteert in meer vermogen voor uw Kia.

Afhankelijk van het model en type Kia kunnen we door chiptuning het vermogen en koppel van uw Kia met gemak 20% verhogen. Een stage 2 chiptuning resulteert in een nog grotere vermogenswinst.

Is chiptuning schadelijk voor de motor van een Kia?

Bij Transtune is chiptuning gegarandeerd niet schadelijk voor de motor. We blijven namelijk altijd binnen de maximale belasting van een automotor. Daarom is het mogelijk om met chiptuning meer vermogen uit je Kia te halen zonder schade te veroorzaken.

Voordat we aan de slag gaan met tunen, voeren we overigens altijd een nulmeting uit. Dat betekent dat we uw Kia eerst controleren op foutcodes. Daarna voeren we een eerste meting uit op de testbank om te controleren hoe de motor van de Kia presteert en of deze zijn fabriekswaardes behaalt. Is dat niet het geval, bijvoorbeeld door een versleten turbo, dan zullen wij dat vooraf ontdekken.

Wilt u ook uw Kia chiptunen? Neem contact op met de tuning specialisten van Transtune in Deurne.

Uw Kia laten tunen

In de afgelopen jaren is het Zuid-Koreaans merk Kia uitgegroeid tot een van de populairste automerken van Nederland en dat is logisch met modellen zoals de Kia Picanto en de Kia Sportage. Maar ook de andere modellen die Kia op de markt brengt zijn het waard, denk maar bijvoorbeeld aan de Kia Cee’d of de Kia Rio. Maar het maakt niet uit welk Kia model u rijdt want u kunt er altijd voor kiezen om uw Kia te laten chiptunen door Transtune. Kia chiptuning bij Transtune gebeurt altijd veilig en het brengt daarnaast de voordelen met zich mee waar u naar op zoek bent. Transtune is dé specialist in het tunen van auto’s en dus ook van Kia chiptuning. Wij werken bij Transtune niet met standaardsoftware maar schrijven specifieke tuning software voor uw Kia. Omdat er gebruik wordt gemaakt van specifieke tuning software kunt u met gerust hart kiezen voor Kia chiptuning door Transtune. Het gebeurt namelijk altijd veilig en het levert de voordelen met zich mee waar u naar op zoek bent.

De voordelen van Kia chiptuning

De auto’s van Kia staan onder andere bekend om het kenmerkende design en de gunstige prijs. Maar ook het brede aanbod van modellen in bijna alle prijsklassen zorgt ervoor dat Kia auto’s bekend zijn onder het brede publiek en dat het merk een opmars heeft gemaakt in Nederland. De modellen van Kia staan bekend om hun betrouwbaarheid en dit is in de afgelopen jaren zelfs nog verbeterd. Als u kiest voor Kia chiptuning kunt u de betrouwbaarheid van uw model nog verder verbeteren. Transtune kan er via chiptuning namelijk voor zorgen dat het motormanagementsysteem van uw Kia efficiënter gaat lopen. Waar dit de betrouwbaarheid van uw Kia verhoogt, brengt het ook andere voordelen met zich mee. Zo zal uw Kia fijner rijden en meer souplesse bieden. Daarnaast zorgt Kia chiptuning voor meer trekkracht en tot meer vermogen, dit kan wel met 20 tot 40 procent verbeterd worden. En als u dezelfde rijstijl aanhoudt, kan uw motor zelfs enkele procenten zuiniger rijden. Wanneer u ervoor kiest om uw Kia te laten tunen bij Transtune, dan kiest u voor het veilig laten tunen van uw auto. Wij respecteren namelijk de begrenzingen van uw Kia. U krijgt na het tunen van uw Kia daarnaast een levenslange software garantie.

Ons aanbod in Kia chiptuning

Kia stage 1+

Bij Transtune gaan we voor het maximale wat uw Kia model kan leveren. Bij stage 1+ tuning, passen we de software van de motorcomputer aan. Hierbij respecteren we natuurlijk de begrenzing van uw specifieke Kia.

Een Kia chiptuning stage 1+ levert al snel 20-40% meer pk en koppel op. Stage 1+ chiptuning is aan te raden wanneer u nét wat extra’s wil.

Kia stage 2

Op software gebied kunnen we maximale winst voor uw Kia behalen. Met stage 2 Kia tuning worden hardware gerelateerde aanpassingen aan de auto gedaan. De chiptuning specialisten van Transtune optimaliseren de ontsteking en brandstofinjectie, dit zorgt ervoor dat de motor meer vermogen levert. Daarnaast kan er gekozen worden voor extra hardware aanpassingen zoals een downpipe. Door het realiseren van een downpipe komt er meer lucht in de motor, wat vervolgens resulteert in extra pk’s en koppel.

Wilt u graag advies of heeft u nog vragen wat het chiptunen van uw Kia precies oplevert? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag en geven het advies en informatie die u nodig heeft voor het tunen van uw Kia.