Vragen of een afspraak plannen? Stuur ons een bericht via WhatsApp, wij zijn bereikbaar op maandag t/m vrijdag tussen 9:00 en 18:00 x

Selecteer hier uw auto en zie meteen wat er mogelijk is!

 

Kia chiptuning op maat, dat is waar wij bij Transtune in geloven. Dat betekent dat wij niet met een standaard softwarepakket werken maar dat wij specifieke tuningsoftware schrijven speciaal voor uw Kia. Dit om op een veilige manier meer pk’s en koppel uit de motor te halen. Dit resulteert in een betrouwbare auto met extra souplesse en een auto die vooral heel lekker rijdt! Bent u benieuwd wat de vermogenswinst is voor uw Kia wanneer u kiest voor Kia chiptuning? Kies uw model en type auto hierboven en ontdek direct de chiptuning mogelijkheden voor uw Kia.

Uw Kia heeft geen geheimen voor de tuning specialisten van Transtune!

Bij Transtune kunt u rekenen op chiptuning op maat voor uw Kia, dankzij onze eigen ontwikkelde software. En bij ons kunt u rekenen op betrouwbare kwaliteit. Wij kiezen daarom ook niet voor standaardsoftware: het tunen van een benzine auto of diesel vergt dan ook specifieke merkenkennis. Wij weten precies welke motor in uw Kia ligt waardoor wij kunnen bepalen welke programmatuur daar het beste bij past voor een optimaal resultaat. Na het tunen van de motor van uw Kia zult u merken dat deze soepeler rijdt, meer trekkracht heeft en een vermogenswinst van 20 tot wel 40% kan bereiken. Maar bovenal zorgt onze tuning ervoor dat uw Kia gewoon veel lekkerder rijdt. We houden ons aan de begrenzingen van de motor en bieden een levenslange softwaregarantie, zo weet u zeker dat het veilig gebeurd. Wilt u meer informatie? Neem contact op via de telefoon of via e-mail of maak direct een afspraak voor chiptuning van uw Kia online.

Kia chiptuning

Chiptuning is het aanpassen van de software die het motormanagementsysteem van uw Kia aanstuurt, met als doel de prestaties van de auto te verbeteren of de brandstofefficiëntie te verhogen. Het motormanagementsysteem regelt belangrijke zaken zoals brandstofinjectie, ontstekingstijdstip en uitlaatgasrecirculatie. Door de software aan te passen, kunnen deze systemen efficiënter worden gemaakt, wat resulteert in een hoger vermogen voor uw Kia.

Bij sommige modellen en types van Kia is het mogelijk om met chiptuning het vermogen en koppel met wel 20% te verhogen. Bij een stage 2 chiptuning kan het vermogenswinst zelfs nog groter zijn.

Is chiptuning schadelijk voor de motor van een Kia?

Bij Transtune is chiptuning altijd veilig voor uw motor, omdat we binnen de maximale belasting blijven die uw automotor aankan. Hierdoor kunt u meer vermogen uit uw Kia halen zonder risico op schade.

Voordat we beginnen met het tunen van uw Kia, voeren we eerst een nulmeting uit om eventuele foutcodes te controleren. Daarna doen we een initiële meting op de testbank om te zien hoe goed uw Kia-motor presteert en of deze voldoet aan de fabrieksnormen. Als er iets niet klopt, zoals een versleten turbo, zullen we dit vóór de tuning ontdekken.

Wilt u ook uw Kia chiptunen? Neem dan contact op met de tuning specialisten van Transtune in Maarheeze.

Uw Kia laten tunen

In de afgelopen jaren is het Zuid-Koreaans merk Kia uitgegroeid tot een van de populairste automerken van Nederland en dat is logisch met modellen zoals de Kia Picanto en de Kia Sportage. Maar ook de andere modellen die Kia op de markt brengt zijn het waard, denk maar bijvoorbeeld aan de Kia Cee’d of de Kia Rio. Maar het maakt niet uit welk Kia model u rijdt want u kunt er altijd voor kiezen om uw Kia te laten chiptunen door Transtune. Kia chiptuning bij Transtune gebeurt altijd veilig en het brengt daarnaast de voordelen met zich mee waar u naar op zoek bent. Transtune is dé specialist in het tunen van auto’s en dus ook van Kia chiptuning. Wij werken bij Transtune niet met standaardsoftware maar schrijven specifieke tuning software voor uw Kia. Omdat er gebruik wordt gemaakt van specifieke tuning software kunt u met gerust hart kiezen voor Kia chiptuning door Transtune. Het gebeurt namelijk altijd veilig en het levert de voordelen met zich mee waar u naar op zoek bent.

De voordelen van Kia chiptuning

De auto’s van Kia staan onder andere bekend om het kenmerkende design en de gunstige prijs. Maar ook het brede aanbod van modellen in bijna alle prijsklassen zorgt ervoor dat Kia auto’s bekend zijn onder het brede publiek en dat het merk een opmars heeft gemaakt in Nederland. De modellen van Kia staan bekend om hun betrouwbaarheid en dit is in de afgelopen jaren zelfs nog verbeterd. Als u kiest voor Kia chiptuning kunt u de betrouwbaarheid van uw model nog verder verbeteren. Transtune kan er via chiptuning namelijk voor zorgen dat het motormanagementsysteem van uw Kia efficiënter gaat lopen. Waar dit de betrouwbaarheid van uw Kia verhoogt, brengt het ook andere voordelen met zich mee. Zo zal uw Kia fijner rijden en meer souplesse bieden. Daarnaast zorgt Kia chiptuning voor meer trekkracht en tot meer vermogen, dit kan wel met 20 tot 40 procent verbeterd worden. En als u dezelfde rijstijl aanhoudt, kan uw motor zelfs enkele procenten zuiniger rijden. Wanneer u ervoor kiest om uw Kia te laten tunen bij Transtune, dan kiest u voor het veilig laten tunen van uw auto. Wij respecteren namelijk de begrenzingen van uw Kia. U krijgt na het tunen van uw Kia daarnaast een levenslange software garantie.

Ons aanbod in Kia chiptuning

Kia stage 1+

Bij Transtune gaan we voor het maximale wat uw Kia model kan leveren. Bij stage 1+ tuning, passen we de software van de motorcomputer aan. Hierbij respecteren we natuurlijk de begrenzing van uw specifieke Kia.

Een Kia chiptuning stage 1+ levert al snel 20-40% meer pk en koppel op. Stage 1+ chiptuning is aan te raden wanneer u nét wat extra’s wil.

Kia ecotuning

Waar bij reguliere chiptuning de nadruk ligt op performance biedt Transtune ook de mogelijkheid tot Kia Ecotuning aan. Ecotuning is het proces van fijn afstelling van de motor van uw voertuig. Hierdoor zal er een betere en volledigere verbranding plaatsvinden in de motor. Uw auto zal door Kia Ecotuning efficiënter gebruik maken van de brandstof, wat leidt tot een lager verbruik!

Wilt u graag advies of heeft u nog vragen wat het chiptunen van uw Kia precies oplevert? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag en geven het advies en informatie die u nodig heeft voor het tunen van uw Kia.