Vragen of een afspraak plannen? Stuur ons een bericht via WhatsApp, wij zijn bereikbaar op maandag t/m vrijdag tussen 9:00 en 18:00 x

Selecteer hier uw auto en zie meteen wat er mogelijk is!

 

Wij geloven bij Transtune op Mercedes chiptuning op maat. Dat betekent dat wij niet met een standaard softwarepakket werken maar dat wij specifieke tuningsoftware schrijven speciaal voor uw Mercedes. Dit zorgt ervoor dat wij veilig meer pk’s en koppel uit de motor halen. Mercedes chiptuning bij Transtune resulteert uiteindelijk in een betrouwbare auto met extra souplesse die vooral heel lekker rijdt. Bent u benieuwd naar de winst in vermogen die wij kunnen realiseren door chiptuning? Kies hierboven uw model en type en ontdek direct de chiptuning mogelijkheden voor uw Mercedes-Benz.

Uw Mercedes-Benz heeft geen geheimen voor de tuning specialisten van Transtune!

Wij Transtune weet u altijd dat het chiptunen op maat gebeurt. Wij bieden namelijk professionele chiptuning voor uw Mercedes-Benz met gebruik van zelfontwikkelde software. Wij gebruiken geen standaardsoftware en onze professionals hebben specifieke merkenkennis en weten daardoor precies welke programmatuur en software het beste past bij de motor van uw auto. Na het tunen zult u merken dat uw auto meer souplesse, trekkracht en vermogen biedt. Dit kan leiden tot een vermogenswinst van wel 40 procent. Maar belangrijker nog, uw Mercedes-Benz zal na het tunen veel lekkerder rijden. En bij Transtune weet u zeker dat het chiptunen van uw Mercedes veilig gebeurd. We respecteren namelijk de begrenzingen van de motor én nadat de chiptuning succesvol is afgerond bieden wij een levenslange softwaregarantie. Neem contact met ons op voor meer informatie of maak direct online een afspraak voor chiptuning van uw Mercedes-Benz.

Mercedes chiptuning

Chiptuning is het proces waarbij de software die het motormanagementsysteem van een auto aanstuurt wordt gewijzigd. Chiptuning zorgt ervoor dat de prestaties van uw Mercedes-Benz worden verbeterd of dat uw auto zuiniger rijdt.

Het motormanagementsysteem van uw Mercedes-Benz regelt zaken zoals brandstofinjectie, ontstekingstijdstip en uitlaatgasrecirculatie. Met chiptuning passen we de software aan waardoor deze systemen efficiënter worden gemaakt. Dit resulteert in meer vermogen voor uw Mercedes-Benz. Afhankelijk van het model en type Mercedes verhogen we door chiptuning het vermogen en koppel van uw Mercedes-Benz met gemak 20%. Een stage 2 chiptuning resulteert zelfs in een nog grotere vermogenswinst.

Is chiptuning schadelijk voor de motor van een Mercedes-Benz?

Wanneer u uw Mercedes laat chiptuning bij Transtune heeft u garantie dat het niet schadelijk is voor de motor. We blijven namelijk altijd binnen de maximale belasting van een automotor. Hierdoor is het mogelijk om met chiptuning meer vermogen uit uw Mercedes-Benz te halen zonder schade te veroorzaken.

Voordat we aan de slag gaan met tunen, voeren we overigens altijd een nulmeting uit. Dat betekent dat we uw Mercedes-Benz eerst controleren op foutcodes. Daarna voeren we een eerste meting uit op de testbank om te controleren hoe de motor van de Mercedes-Benz presteert en of deze zijn fabriekswaardes behaalt. Is dat niet het geval, bijvoorbeeld door een versleten turbo, dan zullen wij dat vooraf ontdekken.

Wilt u ook uw Mercedes chiptunen? Neem contact op met de tuning specialisten van Transtune in Maarheeze.

Uw Mercedes laten tunen

Mercedes-Benz, vaak afgekort als Mercedes, is een van de bekendere automerken en dit is niet voor niks. Zo heeft Mercedes meerdere bekenden modellen op de markt gebracht die ze vervolgens in klassen onderbrengen. Denk bijvoorbeeld aan de Mercedes A-klasse of de Mercedes C-klasse, maar vergeet ook zeker niet de Mercedes SLK. Maar voor Transtune maakt het niet uit welk model of klasse Mercedes u rijdt, wij kunnen uw Mercedes tunen wat meerdere voordelen met zich mee brengt. Transtune is dé specialist in het tunen van auto’s en dus ook het chiptunen van Mercedes auto’s. Bij Transtune werken wij niet met standaardsoftware, wij schrijven specifieke tuningsoftware specifiek voor uw Mercedes. Doordat wij specifieke tuningsoftware gebruiken bent u verzekerd dat het tunen van uw Mercedes veilig en succesvol gaat.

De voordelen van Mercedes chiptuning

Mercedes staat al jaren bekend om haar luxe auto’s en heeft daarnaast een indrukwekkend reputatie opgebouwd op het gebied van innovatie. De auto’s van Mercedes staan bekend als redelijk tot goed betrouwbaar. Maar door het tunen van uw Mercedes kunt u de betrouwbaarheid verhogen. Door chiptuning kunnen wij het motormanagementsysteem efficiënter laten lopen, waar dit de betrouwbaarheid verhoogt brengt het ook andere voordelen met zich mee. Zo zal na tunen uw Mercedes meer souplesse bieden en zal deze fijner rijden. Maar chiptuning zal er ook voor zorgen dat u meer vermogen en meer trekkracht krijgt. Zo kan het vermogen van uw Mercedes motor met wel 20 tot 40 procent verbeterd worden door het chiptunen. En als u dezelfde rijstijl aanhoudt als voor het tunen van uw Mercedes, kan de motor zelfs enkele procenten zuiniger worden. Als u ervoor kiest om uw Mercedes te laten tunen bij Transtune, kunt u zeker zijn dat dit veilig gebeurd. Wij respecteren namelijk de begrenzingen van uw Mercedes. Daarnaast krijgt u net het tunen van uw Mercedes een levenslange softwaregarantie.

Ons aanbod in Mercedes chiptuning

Mercedes stage 1+

Bij Transtune gaan we voor het maximale wat uw Mercedes model kan leveren. Bij stage 1+ tuning, passen we de software van de motorcomputer aan. Hierbij respecteren we natuurlijk de begrenzing van uw specifiek Mercedes.

Een Mercedes chiptuning stage 1+ levert al snel 20-40% meer pk en koppel op. Stage 1+ chiptuning is aan te raden wanneer u nét wat extra’s wil.

Mercedes stage 2

Op software gebied kunnen we maximale winst voor uw Mercedes behalen. Met Mercedes stage 2 chiptuning worden hardware gerelateerde aanpassingen aan de auto gedaan. De chiptuning specialisten van Transtune optimaliseren de ontsteking en brandstofinjectie, dit zorgt ervoor dat de motor meer vermogen levert. Daarnaast kan er gekozen worden voor extra hardware aanpassingen zoals een downpipe. Door het realiseren van een downpipe komt er meer lucht in de motor, wat vervolgens resulteert in extra pk’s en koppel.

Wilt u graag advies of heeft u nog vragen wat het chiptunen van uw Mercedes precies oplevert? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag en geven het advies en informatie die u nodig heeft voor het tunen van uw Mercedes.

Mercedes stage 3

Bij Transtune is stage 3 Mercedes chiptuning mogelijk. Voor dat extra vermogen vernieuwen of vervangen wij onderdelen van uw Mercedes waardoor de luchtstroom naar de motor verder wordt geoptimaliseerd. Deze gevorderde Mercedes chiptuning stage resulteert in nog meer pk’s en koppel.

Voorbeelden van hardware aanpassingen tijdens stage 3 tuning zijn vervangen van uw intercooler, turbo, uitlaatsysteem, luchtfilter en injectoren. Neem contact op met de Mercedes tuning specialisten voor mogelijkheden voor uw Mercedes en deskundig advies.

Mercedes stage 4

Bij Transtune is zelfs stage 4 chiptuning mogelijk voor uw Mercedes. Voor nog meer vermogen vernieuwen of vervangen wij onderdelen van uw Mercedes waardoor de luchtstroom naar de motor verder wordt geoptimaliseerd. Deze gevorderde Mercedes chiptuning stage resulteert in nog meer pk’s en koppel.

Mercedes ecotuning

Waar bij reguliere chiptuning de nadruk ligt op performance biedt Transtune ook de mogelijkheid tot Mercedes Ecotuning aan. Mercedes Ecotuning is het proces van fijn afstelling van de motor van uw voertuig. Hierdoor zal er een betere en volledigere verbranding plaatsvinden in de motor. Uw auto zal door Mercedes Ecotuning efficiënter gebruik maken van de brandstof, wat leidt tot een lager verbruik!