Vragen of een afspraak plannen? Stuur ons een bericht via WhatsApp, wij zijn bereikbaar op maandag t/m vrijdag tussen 9:00 en 18:00 x

Selecteer hier uw auto en zie meteen wat er mogelijk is!

Bij Transtune geloven we in Mercedes-Benz chiptuning op maat. We werken dus niet met een standaard softwarepakket. In plaats daarvan schrijven we specifieke tuningsoftware speciaal voor uw Mercedes-Benz om veilig meer pk’s en koppel uit de motor te halen. Het resultaat: een betrouwbare auto met extra souplesse, en vooral een auto die heel lekker rijdt! Benieuwd naar het vermogenswinst voor uw Mercedes-Benz? Vul hierboven uw model en type auto in en ontdek direct de chiptuning mogelijkheden voor uw Mercedes-Benz.

 

Uw Mercedes-Benz heeft geen geheimen voor de tuning specialisten van Transtune!

Transtune levert altijd chiptuning op maat, met zelf ontwikkelde software. Ook de motor van uw Mercedes-Benz kunnen wij dus tunen! Met Transtune krijgt u betrouwbare kwaliteit. Daarom kiezen we ook niet voor standaardsoftware: tuning van een benzine auto of diesel vergt specifieke merkenkennis. Bij Transtune weten we precies welke diesel of benzinemotor er onder de motorkap van uw Mercedes-Benz ligt, en welke programmatuur daar het beste bij past. Na het tunen van de Mercedes-Benz motor kunt zult u merken dat deze meer souplesse biedt, meer trekkracht en meer vermogen. Een vermogenswinst tussen 20 en 40 procent is mogelijk. Maar wat we belangrijker vinden is dat uw Mercedes-Benz na het tunen gewoon veel lekkerder rijdt! En u weet zeker dat het veilig is gebeurd. We respecteren de begrenzingen van de Mercedes-Benz motor én u krijgt na het tunen van uw Mercedes-Benz een levenslange softwaregarantie. Meer weten? Bel of mail ons. Of maak direct online een afspraak voor chiptuning van uw Mercedes-Benz.

 

Mercedes-Benz chiptuning

Chiptuning is het proces waarbij de software die het motormanagementsysteem van een auto aanstuurt wordt gewijzigd. Dit kan worden gedaan om de prestaties van de auto te verbeteren of om hem zuiniger te maken.

Het motormanagementsysteem regelt zaken zoals brandstofinjectie, ontstekingstijdstip en uitlaatgasrecirculatie. Door de software aan te passen, kunnen deze systemen efficiënter worden gemaakt. Dit resulteert in meer vermogen voor uw Mercedes-Benz.

Afhankelijk van het model en type Mercedes-Benz kunnen we door chiptuning het vermogen en koppel van uw Mercedes-Benz met gemak 20% verhogen. Een stage 2 chiptuning resulteert in een nog grotere vermogenswinst.

Is chiptuning schadelijk voor de motor van een Mercedes-Benz?

Bij Transtune is chiptuning gegarandeerd niet schadelijk voor de motor. We blijven namelijk altijd binnen de maximale belasting van een automotor. Daarom is het mogelijk om met chiptuning meer vermogen uit je Mercedes-Benz te halen zonder schade te veroorzaken.

Voordat we aan de slag gaan met tunen, voeren we overigens altijd een nulmeting uit. Dat betekent dat we uw Mercedes-Benz eerst controleren op foutcodes. Daarna voeren we een eerste meting uit op de testbank om te controleren hoe de motor van de Mercedes-Benz presteert en of deze zijn fabriekswaardes behaalt. Is dat niet het geval, bijvoorbeeld door een versleten turbo, dan zullen wij dat vooraf ontdekken.

Wilt u ook uw Mercedes-Benz chiptunen? Neem contact op met de tuning specialisten van Transtune in Deurne.

Uw Mercedes laten tunen

Mercedes-Benz, vaak afgekort als Mercedes, is een van de bekendere automerken en dit is niet voor niks. Zo heeft Mercedes meerdere bekenden modellen op de markt gebracht die ze vervolgens in klassen onderbrengen. Denk bijvoorbeeld aan de Mercedes A-klasse of de Mercedes C-klasse, maar vergeet ook zeker niet de Mercedes SLK. Maar voor Transtune maakt het niet uit welk model of klasse Mercedes u rijdt, wij kunnen uw Mercedes tunen wat meerdere voordelen met zich mee brengt. Transtune is dé specialist in het tunen van auto’s en dus ook het chiptunen van Mercedes auto’s. Bij Transtune werken wij niet met standaardsoftware, wij schrijven specifieke tuningsoftware specifiek voor uw Mercedes. Doordat wij specifieke tuningsoftware gebruiken bent u verzekerd dat het tunen van uw Mercedes veilig en succesvol gaat.

De voordelen van Mercedes chiptuning

Mercedes staat al jaren bekend om haar luxe auto’s en heeft daarnaast een indrukwekkend reputatie opgebouwd op het gebied van innovatie. De auto’s van Mercedes staan bekend als redelijk tot goed betrouwbaar. Maar door het tunen van uw Mercedes kunt u de betrouwbaarheid verhogen. Door chiptuning kunnen wij het motormanagementsysteem efficiënter laten lopen, waar dit de betrouwbaarheid verhoogt brengt het ook andere voordelen met zich mee. Zo zal na tunen uw Mercedes meer souplesse bieden en zal deze fijner rijden. Maar chiptuning zal er ook voor zorgen dat u meer vermogen en meer trekkracht krijgt. Zo kan het vermogen van uw Mercedes motor met wel 20 tot 40 procent verbeterd worden door het chiptunen. En als u dezelfde rijstijl aanhoudt als voor het tunen van uw Mercedes, kan de motor zelfs enkele procenten zuiniger worden. Als u ervoor kiest om uw Mercedes te laten tunen bij Transtune, kunt u zeker zijn dat dit veilig gebeurd. Wij respecteren namelijk de begrenzingen van uw Mercedes. Daarnaast krijgt u net het tunen van uw Mercedes een levenslange softwaregarantie.

Ons aanbod in Mercedes chiptuning

Mercedes stage 1+

Bij Transtune gaan we voor het maximale wat uw Mercedes model kan leveren. Bij stage 1+ tuning, passen we de software van de motorcomputer aan. Hierbij respecteren we natuurlijk de begrenzing van uw specifiek Mercedes. Een Mercedes chiptuning stage 1+ levert al snel 20-40% meer pk en koppel op. Stage 1+ chiptuning is aan te raden wanneer u nét wat extra’s wil.

Mercedes stage 2

Op software gebied kunnen we maximale winst voor uw Mercedes-Benz behalen. Met stage 2 Mercedes tuning worden hardware gerelateerde aanpassingen aan de auto gedaan. De chiptuning specialisten van Transtune optimaliseren de ontsteking en brandstofinjectie, dit zorgt ervoor dat de motor meer vermogen levert. Daarnaast kan er gekozen worden voor extra hardware aanpassingen zoals een downpipe. Door het realiseren van een downpipe komt er meer lucht in de motor, wat vervolgens resulteert in extra pk’s en koppel.

Wilt u graag advies of heeft u nog vragen wat het chiptunen van uw Mercedes precies oplevert? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag en geven het advies en informatie die u nodig heeft voor het tunen van uw Mercedes.