Vragen of een afspraak plannen? Stuur ons een bericht via WhatsApp, wij zijn bereikbaar op maandag t/m vrijdag tussen 9:00 en 18:00 x

Selecteer hier uw auto en zie meteen wat er mogelijk is!

Bij Transtune geloven we in Mini chiptuning op maat. We werken dus niet met een standaard softwarepakket. In plaats daarvan schrijven we specifieke tuningsoftware speciaal voor uw Mini om veilig meer pk’s en koppel uit de motor te halen. Het resultaat: een betrouwbare auto met extra souplesse, en vooral een auto die heel lekker rijdt! Benieuwd naar het vermogenswinst voor uw Mini? Vul hierboven uw model en type auto in en ontdek direct de chiptuning mogelijkheden voor uw Mini.

 

Uw Mini heeft geen geheimen voor de tuning specialisten van Transtune!

Transtune levert altijd chiptuning op maat, met zelf ontwikkelde software. Ook de motor van uw Mini kunnen wij dus tunen! Met Transtune krijgt u betrouwbare kwaliteit. Daarom kiezen we ook niet voor standaardsoftware: tuning van een benzine auto of diesel vergt specifieke merkenkennis. Bij Transtune weten we precies welke diesel of benzinemotor er onder de motorkap van uw Mini ligt, en welke programmatuur daar het beste bij past. Na het tunen van de Mini motor kunt zult u merken dat deze meer souplesse biedt, meer trekkracht en meer vermogen. Een vermogenswinst tussen 20 en 40 procent is mogelijk. Maar wat we belangrijker vinden is dat uw Mini na het tunen gewoon veel lekkerder rijdt! En u weet zeker dat het veilig is gebeurd. We respecteren de begrenzingen van de Mini motor én u krijgt na het tunen van uw Mini een levenslange softwaregarantie. Meer weten? Bel of mail ons. Of maak direct online een afspraak voor chiptuning van uw Mini.

 

Mini chiptuning

Chiptuning is het proces waarbij de software die het motormanagementsysteem van een auto aanstuurt wordt gewijzigd. Dit kan worden gedaan om de prestaties van de auto te verbeteren of om hem zuiniger te maken.

Het motormanagementsysteem regelt zaken zoals brandstofinjectie, ontstekingstijdstip en uitlaatgasrecirculatie. Door de software aan te passen, kunnen deze systemen efficiënter worden gemaakt. Dit resulteert in meer vermogen voor uw Mini.

Afhankelijk van het model en type Mini kunnen we door chiptuning het vermogen en koppel van uw Mini met gemak 20% verhogen. Een stage 2 chiptuning resulteert in een nog grotere vermogenswinst.

Is chiptuning schadelijk voor de motor van een Mini?

Bij Transtune is chiptuning gegarandeerd niet schadelijk voor de motor. We blijven namelijk altijd binnen de maximale belasting van een automotor. Daarom is het mogelijk om met chiptuning meer vermogen uit je Mini te halen zonder schade te veroorzaken.

Voordat we aan de slag gaan met tunen, voeren we overigens altijd een nulmeting uit. Dat betekent dat we uw Mini eerst controleren op foutcodes. Daarna voeren we een eerste meting uit op de testbank om te controleren hoe de motor van de Mini presteert en of deze zijn fabriekswaardes behaalt. Is dat niet het geval, bijvoorbeeld door een versleten turbo, dan zullen wij dat vooraf ontdekken.

Wilt u ook uw Mini chiptunen? Neem contact op met de tuning specialisten van Transtune in Deurne.

Uw Mini laten tunen

De auto’s van Mini zijn een van de meest herkenbare auto’s op de markt. Het maakt niet uit of je de Mini Cooper, Mini Clubman of de Mini Countryman ziet, je herkend direct dat het gaat om een Mini. Maar ongeacht welke Mini u rijdt, bij Transtune kan je elke Mini laten tunen wat meerdere voordelen met zich mee brengt. Transtune is dé specialist in het tunen van auto’s en dus kunnen wij ook uw Mini tunen. Bij Transtune wordt er niet gewerkt met standaardsoftware maar wordt er specifieke tuningsoftware geschreven voor uw Mini. Omdat wij specifieke tuningsoftware schrijven kunt u met gerust hart uw Mini laten tunen, het gebeurd namelijk veilig en het zal de gewenste voordelen met zich mee brengen.

De voordelen van Mini chiptuning

Mini heeft een herkenbaar design dat terugkomt in elke versie. Maar de auto’s van Mini zijn niet alleen herkenbaar, ze zijn ook van goede kwaliteit. Zo brengen ze veel rijplezier en zijn ze ook nog eens betrouwbaar. Maar als u ervoor kiest om uw Mini te laten chiptunen, kan de betrouwbaarheid nog eens verhoogd worden. Wij kunnen namelijk door chiptunen ervoor zorgen dat het motormanagementsysteem efficiënter gaat lopen. Maar dit verhoogt niet alleen de betrouwbaarheid maar brengt ook andere voordelen met zich mee. Zo zal uw Mini meer souplesse bieden en zal deze fijner rijden. Daarnaast zorgt het tunen van uw Mini ook voor meer vermogen en meer trekkracht. Zo kan het vermogen van uw Mini motor door chiptuning met wel 20 tot 40 procent verbeterd worden. Daarnaast kan de motor zelfs enkele procenten zuiniger rijden als u dezelfde rijstijl aanhoudt als de rijstijl voor het tunen van uw Mini. Als u ervoor kiest om uw Mini te laten tunen bij Transtune, bent u verzekerd dat dit veilig gebeurd. Wij respecteren namelijk de begrenzingen van uw Mini. Daarnaast krijgt u na het tunen van uw Mini een levenslange softwaregarantie.

Ons aanbod in Mini chiptuning

Mini stage 1+

Bij Transtune gaan we voor het maximale wat uw Mini model kan leveren. Bij stage 1+ tuning, passen we de software van de motorcomputer aan. Hierbij respecteren we natuurlijk de begrenzing van uw specifieke Mini.

Een Mini chiptuning stage 1+ levert al snel 20-40% meer pk en koppel op. Stage 1+ chiptuning is aan te raden wanneer u nét wat extra’s wil.

Mini stage 2

Op software gebied kunnen we maximale winst voor uw Mini behalen. Met stage 2 Mini tuning worden hardware gerelateerde aanpassingen aan de auto gedaan. De chiptuning specialisten van Transtune optimaliseren de ontsteking en brandstofinjectie, dit zorgt ervoor dat de motor meer vermogen levert. Daarnaast kan er gekozen worden voor extra hardware aanpassingen zoals een downpipe. Door het realiseren van een downpipe komt er meer lucht in de motor, wat vervolgens resulteert in extra pk’s en koppel.

Wilt u graag advies of heeft u nog vragen wat het chiptunen van uw Mini precies oplevert? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag en geven het advies en informatie die u nodig heeft voor het tunen van uw Mini.