Vragen of een afspraak plannen? Stuur ons een bericht via WhatsApp, wij zijn bereikbaar op maandag t/m vrijdag tussen 9:00 en 18:00 x

Selecteer hier uw auto en zie meteen wat er mogelijk is!

 

Wij geloven bij Transtune in Mini chiptuning op maat. Dat betekend dat wij dus niet werken met een standaard softwarepakket, maar dat wij specifieke tuningsoftware schrijven voor uw Mini. Dit zodat wij op een veilige manier meer pk’s en koppel uit de motor van uw Mini halen. Mini chiptuning door Transtune levert een betrouwbare auto met extra souplesse en die heel lekker rijdt op! Bent u benieuwd naar wat het vermogenswinst voor uw Mini kan zijn? Kies hierboven uw model en type en ontdek direct de chiptuning mogelijkhedenb voor uw Mini.

Uw Mini heeft geen geheimen voor de tuning specialisten van Transtune!

Wij leveren altijd chiptuning op maat. Dat doen we met zelf ontwikkelde software, hierdoor kunnen wij ook de motor van uw Mini dus tunen! En met Transtune weet u zeker dat u betrouwbare kwaliteit krijgt. Wij kiezen dan ook niet voor standaardsoftware, want het tunen van een benzine auto of diesel vergt specifieke merkenkennis. Wij weten precies welke motor er onder de motorkap van uw Mini ligt, en hierdoor weten wij ook welke programmatuur daar het beste bij past. U zult merken dat uw Mini motor na chiptunen meer souplesse biedt, meer trekkracht en meer vermogen heeft. Tot wel 40 procent vermogenswinst is mogelijk. Maar wat belangrijker is, is dat uw Mini na het tunen gewoon veel lekkerder rijdt! En bij Transtune weet u zeker dat het veilig is gebeurd. We respecteren namelijk de begrenzingen van uw Mini motor én krijgt u na het tunen van uw Mini een levenslange softwaregarantie. Wilt u meer weten? Neem contact met ons op door ons te bellen of te mailen. Of maak direct online een afspraak voor chiptuning van uw Mini.

Mini chiptuning

Chiptuning is het proces waarbij de software van het motormanagementsysteem van uw Mini wordt aangepast, dit om de prestaties of brandstofefficiëntie te verbeteren. Het motormanagementsysteem beheert zaken als brandstofinjectie, ontstekingstijdstip en uitlaatgasrecirculatie. Door de software aan te passen, kunnen deze systemen efficiënter werken, waardoor uw Mini meer vermogen kan leveren.

Met chiptuning kan het vermogen en koppel van uw Mini, afhankelijk van het model en type, met gemak met 20% toenemen. Een stage 2 chiptuning leidt zelfs tot een nog grotere toename in vermogen.

Is chiptuning schadelijk voor de motor van een Mini?

Bij Transtune is chiptuning veilig voor uw motor. Onze tuning methodes blijven altijd binnen de maximale belasting van uw automotor. Hierdoor kunt u meer vermogen uit uw Mini halen zonder schade te veroorzaken.

Voordat we beginnen met het tunen van uw Mini, voeren we altijd een nulmeting uit om foutcodes te controleren. Daarna testen we de prestaties van uw motor op de testbank om te zien of deze voldoen aan de fabriekswaardes. Mocht dit niet het geval zijn, dan zullen wij dit vooraf ontdekken, bijvoorbeeld bij een versleten turbo.

Wilt u uw Mini ook chiptunen? Neem dan contact op met de tuning specialisten van Transtune in Maarheeze.

Uw Mini laten tunen

De auto’s van Mini zijn een van de meest herkenbare auto’s op de markt. Het maakt niet uit of je de Mini Cooper, Mini Clubman of de Mini Countryman ziet, je herkend direct dat het gaat om een Mini. Maar ongeacht welke Mini u rijdt, bij Transtune kan je elke Mini laten tunen wat meerdere voordelen met zich mee brengt. Transtune is dé specialist in het tunen van auto’s en dus kunnen wij ook uw Mini tunen. Bij Transtune wordt er niet gewerkt met standaardsoftware maar wordt er specifieke tuningsoftware geschreven voor uw Mini. Omdat wij specifieke tuningsoftware schrijven kunt u met gerust hart uw Mini laten tunen, het gebeurd namelijk veilig en het zal de gewenste voordelen met zich mee brengen.

De voordelen van Mini chiptuning

Mini heeft een herkenbaar design dat terugkomt in elke versie. Maar de auto’s van Mini zijn niet alleen herkenbaar, ze zijn ook van goede kwaliteit. Zo brengen ze veel rijplezier en zijn ze ook nog eens betrouwbaar. Maar als u ervoor kiest om uw Mini te laten chiptunen, kan de betrouwbaarheid nog eens verhoogd worden. Wij kunnen namelijk door chiptunen ervoor zorgen dat het motormanagementsysteem efficiënter gaat lopen. Maar dit verhoogt niet alleen de betrouwbaarheid maar brengt ook andere voordelen met zich mee. Zo zal uw Mini meer souplesse bieden en zal deze fijner rijden. Daarnaast zorgt het tunen van uw Mini ook voor meer vermogen en meer trekkracht. Zo kan het vermogen van uw Mini motor door chiptuning met wel 20 tot 40 procent verbeterd worden. Daarnaast kan de motor zelfs enkele procenten zuiniger rijden als u dezelfde rijstijl aanhoudt als de rijstijl voor het tunen van uw Mini. Als u ervoor kiest om uw Mini te laten tunen bij Transtune, bent u verzekerd dat dit veilig gebeurd. Wij respecteren namelijk de begrenzingen van uw Mini. Daarnaast krijgt u na het tunen van uw Mini een levenslange softwaregarantie.

Ons aanbod in Mini chiptuning

Mini stage 1+

Bij Transtune gaan we voor het maximale wat uw Mini model kan leveren. Bij stage 1+ tuning, passen we de software van de motorcomputer aan. Hierbij respecteren we natuurlijk de begrenzing van uw specifiek Mini.

Een Mini chiptuning stage 1+ levert al snel 20-40% meer pk en koppel op. Stage 1+ chiptuning is aan te raden wanneer u nét wat extra’s wil.

Mini stage 2

Op software gebied kunnen we maximale winst voor uw Mini behalen. Met Mini stage 2 tuning worden hardware gerelateerde aanpassingen aan de auto gedaan. De chiptuning specialisten van Transtune optimaliseren de ontsteking en brandstofinjectie, dit zorgt ervoor dat de motor meer vermogen levert. Daarnaast kan er gekozen worden voor extra hardware aanpassingen zoals een downpipe. Door het realiseren van een downpipe komt er meer lucht in de motor, wat vervolgens resulteert in extra pk’s en koppel.

Wilt u graag advies of heeft u nog vragen wat het chiptunen van uw Mini precies oplevert? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag en geven het advies en informatie die u nodig heeft voor het tunen van uw Mini.

Mini stage 3

Bij Transtune is stage 3 Mini chiptuning mogelijk. Voor dat extra vermogen vernieuwen of vervangen wij onderdelen van uw Mini waardoor de luchtstroom naar de motor verder wordt geoptimaliseerd. Deze gevorderde Mini chiptuning stage resulteert in nog meer pk’s en koppel.

Voorbeelden van hardware aanpassingen tijdens stage 3 chiptuning zijn vervangen van uw intercooler, turbo, uitlaatsysteem, luchtfilter en injectoren. Neem contact op met de Mini tuning specialisten voor mogelijkheden voor uw Mini en deskundig advies.

Mini ecotuning

Waar bij reguliere chiptuning de nadruk ligt op performance biedt Transtune ook de mogelijkheid tot Mini Ecotuning aan. Mini Ecotuning is het proces van fijn afstelling van de motor van uw voertuig. Hierdoor zal er een betere en volledigere verbranding plaatsvinden in de motor. Uw auto zal door Mini Ecotuning efficiënter gebruik maken van de brandstof, wat leidt tot een lager verbruik!