Vragen of een afspraak plannen? Stuur ons een bericht via WhatsApp, wij zijn bereikbaar op maandag t/m vrijdag tussen 9:00 en 18:00 x

Selecteer hier uw auto en zie meteen wat er mogelijk is!

Bij Transtune geloven we in Opel chiptuning op maat. We werken dus niet met een standaard softwarepakket. In plaats daarvan schrijven we specifieke tuningsoftware speciaal voor uw Opel om veilig meer pk’s en koppel uit de motor te halen. Het resultaat: een betrouwbare auto met extra souplesse, en vooral een auto die heel lekker rijdt! Benieuwd naar het vermogenswinst voor uw Opel? Vul hierboven uw model en type auto in en ontdek direct de chiptuning mogelijkheden voor uw Opel.

 

Uw Opel heeft geen geheimen voor de tuning specialisten van Transtune!

Transtune levert altijd chiptuning op maat, met zelf ontwikkelde software. Ook de motor van uw Opel kunnen wij dus tunen! Met Transtune krijgt u betrouwbare kwaliteit. Daarom kiezen we ook niet voor standaardsoftware: tuning van een benzine auto of diesel vergt specifieke merkenkennis. Bij Transtune weten we precies welke diesel of benzinemotor er onder de motorkap van uw Opel ligt, en welke programmatuur daar het beste bij past. Na het tunen van de Opel motor kunt zult u merken dat deze meer souplesse biedt, meer trekkracht en meer vermogen. Een vermogenswinst tussen 20 en 40 procent is mogelijk. Maar wat we belangrijker vinden is dat uw Opel na het tunen gewoon veel lekkerder rijdt! En u weet zeker dat het veilig is gebeurd. We respecteren de begrenzingen van de Opel motor én u krijgt na het tunen van uw Opel een levenslange softwaregarantie. Meer weten? Bel of mail ons. Of maak direct online een afspraak voor chiptuning van uw Opel.

 

Opel chiptuning

Chiptuning is het proces waarbij de software die het motormanagementsysteem van een auto aanstuurt wordt gewijzigd. Dit kan worden gedaan om de prestaties van de auto te verbeteren of om hem zuiniger te maken.

Het motormanagementsysteem regelt zaken zoals brandstofinjectie, ontstekingstijdstip en uitlaatgasrecirculatie. Door de software aan te passen, kunnen deze systemen efficiënter worden gemaakt. Dit resulteert in meer vermogen voor uw Opel.

Afhankelijk van het model en type Opel kunnen we door chiptuning het vermogen en koppel van uw Opel met gemak 20% verhogen. Een stage 2 chiptuning resulteert in een nog grotere vermogenswinst.

Is chiptuning schadelijk voor de motor van een Opel?

Bij Transtune is chiptuning gegarandeerd niet schadelijk voor de motor. We blijven namelijk altijd binnen de maximale belasting van een automotor. Daarom is het mogelijk om met chiptuning meer vermogen uit je Opel te halen zonder schade te veroorzaken.

Voordat we aan de slag gaan met tunen, voeren we overigens altijd een nulmeting uit. Dat betekent dat we uw Opel eerst controleren op foutcodes. Daarna voeren we een eerste meting uit op de testbank om te controleren hoe de motor van de Opel presteert en of deze zijn fabriekswaardes behaalt. Is dat niet het geval, bijvoorbeeld door een versleten turbo, dan zullen wij dat vooraf ontdekken.

Wilt u ook uw Opel chiptunen? Neem contact op met de tuning specialisten van Transtune in Deurne.

Uw Opel laten tunen

Wanneer u aan het merk Opel denkt, denkt u misschien als eerst aan de Opel Astra. En dat is niets voor niets, want de Opel Astra heeft zich in de laatste jaren gevestigd in de top van het hatchback segment. Maar Opel heeft meerdere bekendere modellen op de markt gebracht, zoals de Opel Corsa en Opel Insignia. Maar ongeacht welk Opel model u rijdt, u kunt altijd kiezen voor Opel chiptuning door Transtune. Uw Opel laten tunen bij Transtune gebeurt altijd veilig en het brengt daarnaast meerdere voordelen met zich mee. Transtune is dé specialist in het tunen van auto’s en dus kunt u ook terecht voor Opel chiptuning. Wij werken bij Transtune niet met standaardsoftware maar schrijven specifieke tuningsoftware voor uw Opel. Omdat er gebruik wordt gemaakt van specifieke tuningsoftware kunt u met gerust hart kiezen voor Opel chiptuning door Transtune. Het gebeurt namelijk altijd veilig en het levert de voordelen met zich mee waar u naar op zoek bent.

De voordelen van Opel chiptuning

Misschien weet u dit niet, maar aan het eind van de 18e eeuw stond Opel nog bekend om de productie van naaimachines. Tegenwoordig staan ze bekend om zeer degelijke auto’s voor een vriendelijke prijs. Waar de twee populairste modellen van Opel voorheen niet bekend stond om hun betrouwbaarheid, is dit in de afgelopen jaren sterk verbeterd. Zo scoort de Opel Corsa nu juist erg hoog in vergelijking met andere hatchbacks. Maar als u kiest voor Opel chiptuning kunt u de betrouwbaarheid van uw model nog verder verbeteren. Wij kunnen namelijk via chiptuning ervoor zorgen dat het motormanagementsysteem van uw Opel efficiënter gaat lopen. Waar dit de betrouwbaarheid van uw Opel verhoogt, brengt het ook andere voordelen met zich mee. Zo zal het uw Opel meer souplesse bieden en zal uw Opel zelfs fijner rijden. Daarnaast zorgt Opel chiptuning voor meer vermogen en meer trekkracht. Het vermogen van uw Opel motor kan wel met 20 tot 40 procent verbeterd worden wanneer u kiest voor chiptuning. En houdt u dezelfde rijstijl aan? Dan kan uw motor zelfs enkele procenten zuiniger rijden. Wanneer u ervoor kiest om uw Opel te laten tunen bij Transtune, dan kiest u voor het veilig laten tunen van uw auto. Wij respecteren namelijk de begrenzingen van uw Opel. U krijgt na het tunen van uw Opel daarnaast een levenslange softwaregarantie.

Ons aanbod in Opel chiptuning

Opel stage 1+

Bij Transtune gaan we voor het maximale wat uw Opel model kan leveren. Bij stage 1+ tuning, passen we de software van de motorcomputer aan. Hierbij respecteren we natuurlijk de begrenzing van uw specifieke Opel.

Een Opel chiptuning stage 1+ levert al snel 20-40% meer pk en koppel op. Stage 1+ chiptuning is aan te raden wanneer u nét wat extra’s wil.

Opel stage 2

Op software gebied kunnen we maximale winst voor uw Opel behalen. Met stage 2 Opel tuning worden hardware gerelateerde aanpassingen aan de auto gedaan. De chiptuning specialisten van Transtune optimaliseren de ontsteking en brandstofinjectie, dit zorgt ervoor dat de motor meer vermogen levert. Daarnaast kan er gekozen worden voor extra hardware aanpassingen zoals een downpipe. Door het realiseren van een downpipe komt er meer lucht in de motor, wat vervolgens resulteert in extra pk’s en koppel.

Wilt u graag advies of heeft u nog vragen wat het chiptunen van uw Opel precies oplevert? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag en geven het advies en informatie die u nodig heeft voor het tunen van uw Opel.