Vragen of een afspraak plannen? Stuur ons een bericht via WhatsApp, wij zijn bereikbaar op maandag t/m vrijdag tussen 9:00 en 18:00 x

Selecteer hier uw auto en zie meteen wat er mogelijk is!

 

Wij geloven bij Transtune in het chiptunen op maat van uw Peugeot. Dat betekent dat wij niet werken met een standaard softwarepakket. In plaats daarvan schrijven we specifieke tuningsoftware speciaal voor uw Peugeot. Dit om op een veilige wijze meer pk’s en koppel uit de motor van uw Peugeot te halen. Het resultaat van chiptuning op maat: een betrouwbare auto met extra souplesse, en een auto die vooral heel lekker rijdt! Bent u benieuwd naar het vermogenswinst voor uw Peugeot? Vul hierboven uw model en type auto in en ontdek direct de chiptuning mogelijkheden voor uw Peugeot.

Uw Peugeot heeft geen geheimen voor de tuning specialisten van Transtune!

Bij Transtune bieden we meetwerk chiptuning met zelf ontwikkelde software voor diverse voertuigen, waaronder ook Peugeot auto’s. We kiezen bewust niet voor standaardsoftware omdat het tunen van uw Peugeot specifieke merkenkennis vereist. Bij Transtune hebben we de benodigde kennis en weten we precies welke motor er onder de motorkap van uw Peugeot ligt en welke programmatuur daar het beste bij past. Ons doel is niet alleen om uw Peugeot meer souplesse, trekkracht en vermogen te geven, maar vooral om ervoor te zorgen dat uw auto na het tunen beter rijdt en veiliger is. Daarom respecteren we de begrenzingen van uw Peugeot motor en bieden we een levenslange softwaregarantie na het tunen. Bent in geïnteresseerd en wilt u weten wat chiptuning u oplevert? U kunt direct online een afspraak maken voor chiptuning van uw Peugeot. Of neem contact met ons op via telefoon of e-mail om meer te weten te komen over onze betrouwbare kwaliteit.

Peugeot chiptuning

Met chiptuning wordt het aanpassen van de software die het motormanagementsysteem van een auto aanstuurt bedoeld. Dit proces kan worden toegepast om de prestaties van de auto te verbeteren of om het brandstofverbruik te verminderen.

Het motormanagementsysteem is verantwoordelijk voor het regelen van verschillende zaken, zoals brandstofinjectie, ontstekingstijdstip en uitlaatgasrecirculatie. Door de software aan te passen, kunnen deze systemen efficiënter werken, waardoor er meer vermogen beschikbaar komt voor uw Peugeot.

Afhankelijk van het model en type Peugeot kan chiptuning het vermogen en koppel van uw auto met wel 20% verhogen. Als er een stage 2 chiptuning wordt uitgevoerd, zal de vermogenswinst nog groter zijn.

Is chiptuning schadelijk voor de motor van een Peugeot?

Transtune garandeert dat chiptuning geen schade zal veroorzaken aan de motor van uw auto. Wij zorgen er namelijk voor dat we altijd binnen de veilige grenzen blijven van wat een motor kan verdragen. Dit betekent dat u meer vermogen uit uw Peugeot kunt halen met onze chiptuning, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over mogelijke schade.

Voordat we beginnen met het tunen van uw auto, voeren we altijd een nulmeting uit. Hierbij controleren we uw Peugeot op eventuele foutcodes en voeren we een test uit op onze testbank om te kijken of de motor nog steeds presteert binnen de fabriekswaardes. Als we tijdens deze meting ontdekken dat er bijvoorbeeld sprake is van een versleten turbo, zullen we u hierover informeren voordat we verdergaan met de tuning.

Bent u geïnteresseerd in het chiptunen van uw Peugeot? Neem dan contact op met onze tuning specialisten bij Transtune in Maarheeze.

Ons aanbod in Peugeot chiptuning

Peugeot stage 1+

Bij Transtune gaan we voor het maximale wat uw Peugeot model kan leveren. Bij stage 1+ tuning, passen we de software van de motorcomputer aan. Hierbij respecteren we natuurlijk de begrenzing van uw specifiek Peugeot.

Een Peugeot chiptuning stage 1+ levert al snel 20-40% meer pk en koppel op. Stage 1+ chiptuning is aan te raden wanneer u nét wat extra’s wil.

Peugeot stage 2

Op software gebied kunnen we maximale winst voor uw Peugeot behalen. Met stage 2 Peugeot tuning worden hardware gerelateerde aanpassingen aan de auto gedaan. De chiptuning specialisten van Transtune optimaliseren de ontsteking en brandstofinjectie, dit zorgt ervoor dat de motor meer vermogen levert. Daarnaast kan er gekozen worden voor extra hardware aanpassingen zoals een downpipe. Door het realiseren van een downpipe komt er meer lucht in de motor, wat vervolgens resulteert in extra pk’s en koppel.

Wilt u graag advies of heeft u nog vragen wat het chiptunen van uw Peugeot precies oplevert? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag en geven het advies en informatie die u nodig heeft voor het tunen van uw Peugeot.

Peugeot ecotuning

Waar bij reguliere chiptuning de nadruk ligt op performance biedt Transtune ook de mogelijkheid tot Peugeot Ecotuning aan. Peugeot Ecotuning is het proces van fijn afstelling van de motor van uw voertuig. Hierdoor zal er een betere en volledigere verbranding plaatsvinden in de motor. Uw auto zal door Peugeot Ecotuning efficiënter gebruik maken van de brandstof, wat leidt tot een lager verbruik!