Vragen of een afspraak plannen? Stuur ons een bericht via WhatsApp, wij zijn bereikbaar op maandag t/m vrijdag tussen 9:00 en 18:00 x

Selecteer hier uw auto en zie meteen wat er mogelijk is!

 

Wij geloven bij Transtune in het chiptunen op maat van uw Peugeot. Dat betekent dat wij niet werken met een standaard softwarepakket. In plaats daarvan schrijven we specifieke tuningsoftware speciaal voor uw Peugeot. Dit om op een veilige wijze meer pk’s en koppel uit de motor van uw Peugeot te halen. Het resultaat van chiptuning op maat: een betrouwbare auto met extra souplesse, en een auto die vooral heel lekker rijdt! Bent u benieuwd naar het vermogenswinst voor uw Peugeot? Vul hierboven uw model en type auto in en ontdek direct de chiptuning mogelijkheden voor uw Peugeot.

Uw Peugeot heeft geen geheimen voor de tuning specialisten van Transtune!

Bij Transtune bieden we meetwerk chiptuning met zelf ontwikkelde software voor diverse voertuigen, waaronder ook Peugeot auto’s. We kiezen bewust niet voor standaardsoftware omdat het tunen van uw Peugeot specifieke merkenkennis vereist. Bij Transtune hebben we de benodigde kennis en weten we precies welke motor er onder de motorkap van uw Peugeot ligt en welke programmatuur daar het beste bij past. Ons doel is niet alleen om uw Peugeot meer souplesse, trekkracht en vermogen te geven, maar vooral om ervoor te zorgen dat uw auto na het tunen beter rijdt en veiliger is. Daarom respecteren we de begrenzingen van uw Peugeot motor en bieden we een levenslange softwaregarantie na het tunen. Bent in geïnteresseerd en wilt u weten wat chiptuning u oplevert? U kunt direct online een afspraak maken voor chiptuning van uw Peugeot. Of neem contact met ons op via telefoon of e-mail om meer te weten te komen over onze betrouwbare kwaliteit.

 

Peugeot chiptuning

Chiptuning is het proces waarbij de software die het motormanagementsysteem van een auto aanstuurt wordt gewijzigd. Dit kan worden gedaan om de prestaties van de auto te verbeteren of om hem zuiniger te maken.

Het motormanagementsysteem regelt zaken zoals brandstofinjectie, ontstekingstijdstip en uitlaatgasrecirculatie. Door de software aan te passen, kunnen deze systemen efficiënter worden gemaakt. Dit resulteert in meer vermogen voor uw Peugeot.

Afhankelijk van het model en type Peugeot kunnen we door chiptuning het vermogen en koppel van uw Peugeot met gemak 20% verhogen. Een stage 2 chiptuning resulteert in een nog grotere vermogenswinst.

Is chiptuning schadelijk voor de motor van een Peugeot?

Bij Transtune is chiptuning gegarandeerd niet schadelijk voor de motor. We blijven namelijk altijd binnen de maximale belasting van een automotor. Daarom is het mogelijk om met chiptuning meer vermogen uit je Peugeot te halen zonder schade te veroorzaken.

Voordat we aan de slag gaan met tunen, voeren we overigens altijd een nulmeting uit. Dat betekent dat we uw Peugeot eerst controleren op foutcodes. Daarna voeren we een eerste meting uit op de testbank om te controleren hoe de motor van de Peugeot presteert en of deze zijn fabriekswaardes behaalt. Is dat niet het geval, bijvoorbeeld door een versleten turbo, dan zullen wij dat vooraf ontdekken.

Wilt u ook uw Peugeot chiptunen? Neem contact op met de tuning specialisten van Transtune in Maarheeze.

 

Ons aanbod in Peugeot chiptuning

Peugeot stage 1+

Bij Transtune gaan we voor het maximale wat uw Peugeot model kan leveren. Bij stage 1+ tuning, passen we de software van de motorcomputer aan. Hierbij respecteren we natuurlijk de begrenzing van uw specifiek Peugeot.

Een Peugeot chiptuning stage 1+ levert al snel 20-40% meer pk en koppel op. Stage 1+ chiptuning is aan te raden wanneer u nét wat extra’s wil.

Peugeot stage 2

Op software gebied kunnen we maximale winst voor uw Peugeot behalen. Met stage 2 Peugeot tuning worden hardware gerelateerde aanpassingen aan de auto gedaan. De chiptuning specialisten van Transtune optimaliseren de ontsteking en brandstofinjectie, dit zorgt ervoor dat de motor meer vermogen levert. Daarnaast kan er gekozen worden voor extra hardware aanpassingen zoals een downpipe. Door het realiseren van een downpipe komt er meer lucht in de motor, wat vervolgens resulteert in extra pk’s en koppel.

Wilt u graag advies of heeft u nog vragen wat het chiptunen van uw Peugeot precies oplevert? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag en geven het advies en informatie die u nodig heeft voor het tunen van uw Peugeot.

Peugeot ecotuning

Waar bij reguliere chiptuning de nadruk ligt op performance biedt Transtune ook de mogelijkheid tot Peugeot Ecotuning aan. Peugeot Ecotuning is het proces van fijn afstelling van de motor van uw voertuig. Hierdoor zal er een betere en volledigere verbranding plaatsvinden in de motor. Uw auto zal door Peugeot Ecotuning efficiënter gebruik maken van de brandstof, wat leidt tot een lager verbruik!