Vragen of een afspraak plannen? Stuur ons een bericht via WhatsApp, wij zijn bereikbaar op maandag t/m vrijdag tussen 9:00 en 18:00 x

Selecteer hier uw auto en zie meteen wat er mogelijk is!

 

Wij geloven bij Transtune op Renault chiptuning op maat. We gebruiken geen standaard softwarepakket, maar schrijven in plaats daarvan specifieke tuningsoftware speciaal voor uw Renault. Dit om op veilige wijze meer vermogen en koppel uit de motor te halen. Het resultaat is een betrouwbare auto met extra souplesse en een prettige rijervaring. Wilt u weten wat de chiptuning mogelijkheden zijn voor uw Renault en hoeveel vermogenswinst u kunt behalen? Kies dan hierboven uw model en type auto en ontdek direct wat Renault chiptuning van Transtune voor u oplevert.

Uw Renault heeft geen geheimen voor de tuning specialisten van Transtune!

Met zelf ontwikkelde software leveren wij bij Transtune altijd chiptuning op maat. Dus ook de motor van uw Renault kunnen wij tunen en krijgt u betrouwbare kwaliteit! Wij kiezen niet voor standaard software, het tunen van een benzine auto of een diesel auto vergt vergt dan ook specifieke merkenkennis. Wij weten precies welke soort en type motor er in uw Renault ligt, hierdoor weten wij welke programmatuur het beste erbij past en kunnen wij specifieke software schrijven. Nadat wij klaar zijn met het chiptunen van uw Renault zult u merken dat uw auto meer souplesse biedt, meer trekkracht en meer vermogen heeft. Tot wel 40 procent vermogenswinst is mogelijk. Maar nog belangrijker, uw Renault rijdt na het tunen gewoon veel lekkerder. Het chiptunen bij Transtune gebeurd altijd op een veilige manier. Wij respecteren namelijk de begrenzingen van uw Renault motor én ontvangt u een levenslange softwaregarantie na het tunen van uw Renault. Wilt u meer weten over de mogelijkheden of heeft u interesse? Bel of mail ons, of maak snel en gemakkelijk online een afspraak voor Renault chiptuning bij Transtune.

Renault chiptuning

Met chiptunen wijzigen wij de software die het motormanagementsysteem van een auto aanstuurt. Dit zodat de prestaties van de auto worden verbeterd of dat de auto zuiniger wordt.

Het motormanagementsysteem regelt zaken zoals brandstofinjectie, ontstekingstijdstip en uitlaatgasrecirculatie. Deze systemen gaan efficiënter werken wanneer wij de software aanpassen wat resulteert in meer vermogen voor uw Renault. Afhankelijk van het model en type Renault verhogen we het vermogen en koppel van uw Renault door chiptuning met 20%. Een stage 2 chiptuning resulteert zelfs in een nog grotere vermogenswinst.

Is chiptuning schadelijk voor de motor van een Renault?

Chiptuning bij Transtune is gegarandeerd niet schadelijk voor de motor. We blijven namelijk altijd binnen de maximale belasting van de motor van uw Renault. Daardoor is het mogelijk om met chiptuning meer vermogen uit uw Renault te halen zonder schade te veroorzaken.

Voordat we aan de slag gaan met tunen, voeren we overigens altijd een nulmeting uit. Dat betekent dat we uw Renault eerst controleren op foutcodes. Daarna voeren we een eerste meting uit op de testbank om te controleren hoe de motor van de Renault presteert en of deze zijn fabriekswaardes behaalt. Is dat niet het geval, bijvoorbeeld door een versleten turbo, dan zullen wij dat vooraf ontdekken.

Wilt u ook uw Renault chiptunen? Neem contact op met de tuning specialisten van Transtune in Maarheeze.

Uw Renault model chiptunen

Renault is een van de bekendste automerken van Franse makelaardij en ze hebben dan ook meerdere bekende modellen op de markt gebracht. Denk bijvoorbeeld eens aan de Renault Clio, ZOE, Kadjar en natuurlijk de Renault Mégane. Maar het maakt niet uit welk model Renault auto u rijdt, bij Transtune kunnen wij uw Renault chiptunen wat u meerdere voordelen oplevert. Transtune is de specialist in chiptuning en dus ook het chiptunen van Renault auto’s. Wij werken bij Transtune niet met standaardsoftware maar schrijven specifieke tuningsoftware specifiek voor uw Renault. Hierdoor kunt u zeker zijn dat de chiptuning van uw Renault succesvol gaat.

De voordelen van Renault chiptuning

De auto’s van Renault staan bekend om hun rijcomfort, de Franse verfijndheid en betrouwbaarheid. Maar dankzij chiptuning kunnen wij uw Renault nog betrouwbaarder maken. Door middel van chiptuning kunnen wij het motormanagementsysteem van uw Renault efficiënter laten lopen, en dat verhoogt niet alleen de betrouwbaarheid maar brengt ook andere voordelen met zich mee. Zo zal uw Renault na chiptuning fijner rijden en meer souplesse bieden. Maar ook zal uw chiptuning zorgen voor meer vermogen en meer trekkracht. Zo kan het vermogen van uw Renault motor met 20 tot 40 procent verbeterd worden dankzij chiptuning. Daarnaast kan de motor enkele procenten zuiniger worden als u dezelfde rijstijl aanhoudt als voor het tunen van uw Renault. En bij Transtune weet u zeker dat het tunen van uw Renault veilig gebeurd. Wij respecteren de begrenzingen en daarnaast krijgt u een levenslange softwaregarantie na het tunen van uw Renault.

Ons aanbod in Renault chiptuning

Renault stage 1+

Bij Transtune gaan we voor het maximale wat uw Renault model kan leveren. Bij stage 1+ tuning, passen we de software van de motorcomputer aan. Hierbij respecteren we natuurlijk de begrenzing van uw specifiek Renault.

Een Renault chiptuning stage 1+ levert al snel 20-40% meer pk en koppel op. Stage 1+ chiptuning is aan te raden wanneer u nét wat extra’s wil.

Renault stage 2

Op software gebied kunnen we maximale winst voor uw Renault behalen. Met Renault stage 2 tuning worden hardware gerelateerde aanpassingen aan de auto gedaan. De chiptuning specialisten van Transtune optimaliseren de ontsteking en brandstofinjectie, dit zorgt ervoor dat de motor meer vermogen levert. Daarnaast kan er gekozen worden voor extra hardware aanpassingen zoals een downpipe. Door het realiseren van een downpipe komt er meer lucht in de motor, wat vervolgens resulteert in extra pk’s en koppel.

Wilt u graag advies of heeft u nog vragen wat het chiptunen van uw Renault precies oplevert? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag en geven het advies en informatie die u nodig heeft voor het tunen van uw Renault.

Renault stage 3

Bij Transtune is stage 3 Renault chiptuning mogelijk. Voor dat extra vermogen vernieuwen of vervangen wij onderdelen van uw Renault waardoor de luchtstroom naar de motor verder wordt geoptimaliseerd. Deze gevorderde Renault chiptuning stage resulteert in nog meer pk’s en koppel.

Voorbeelden van hardware aanpassingen tijdens stage 3 tuning zijn vervangen van uw intercooler, turbo, uitlaatsysteem, luchtfilter en injectoren. Neem contact op met de Renault tuning specialisten voor mogelijkheden voor uw Renault en deskundig advies.

Renault ecotuning

Waar bij reguliere chiptuning de nadruk ligt op performance biedt Transtune ook de mogelijkheid tot Renault Ecotuning aan. Renault Ecotuning is het proces van fijn afstelling van de motor van uw voertuig. Hierdoor zal er een betere en volledigere verbranding plaatsvinden in de motor. Uw auto zal door Renault Ecotuning efficiënter gebruik maken van de brandstof, wat leidt tot een lager verbruik!