Vragen of een afspraak plannen? Stuur ons een bericht via WhatsApp, wij zijn bereikbaar op maandag t/m vrijdag tussen 9:00 en 18:00 x

Selecteer hier uw auto en zie meteen wat er mogelijk is!

 

Wij geloven in Seat chiptuning op maat bij Transtune. Daarom maken wij geen gebruik van standaard softwarepakketten, maar schrijven wij specifieke tuningsoftware die precies aansluit op uw Seat. Hierdoor kunnen wij op een veilige manier meer pk’s en koppel uit uw motor halen. Dit resulteert in een betrouwbare auto met extra souplesse en vooral een plezierigere rijervaring! Bent u benieuwd naar de vermogenswinst voor uw Seat? Vul dan uw model en type auto bovenaan de pagina in en ontdek direct de chiptuning mogelijkheden voor uw Seat.

Uw Seat heeft geen geheimen voor de tuning specialisten van Transtune!

Bij Transtune kunt u terecht voor chiptuning op maat, dit doen we met behulp van onze eigen software. Ook voor het tunen van uw Seat-motor bent u bij dus ons aan het juiste adres. Wij hechten veel waarde aan betrouwbare kwaliteit, daarom maken wij geen gebruik van standaardsoftware. Het tunen van een benzine- of dieselmotor vereist specifieke merkkennis, en bij Transtune weten we precies welke motor en software het beste bij uw Seat past. Na het tunen van uw Seat-motor zult u merken dat deze veel soepeler rijdt, meer trekkracht en vermogen heeft. Een toename van 20 tot 40 procent in vermogen is mogelijk, maar wat voor ons belangrijker is, is dat uw Seat na het tunen gewoon veel lekkerder rijdt en dat het veilig is gebeurd. Wij respecteren de grenzen van de motor en bieden een levenslange softwaregarantie aan na het tunen van uw Seat. Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op door ons een mailtje te sturen of ons te bellen. U kunt ook direct online een afspraak maken voor het chiptunen van uw Seat.

Seat chiptuning

Chiptuning is het proces waarbij de software die het motormanagementsysteem van een auto aanstuurt wordt gewijzigd. Dit om de prestaties van de auto te verbeteren of het brandstofverbruik te verminderen.

Het motormanagementsysteem is verantwoordelijk voor het regelen van de brandstofinjectie, ontstekingstijdstip en uitlaatgasrecirculatie. Door de software aan te passen, kunnen deze systemen efficiënter worden gemaakt, wat resulteert in een toename van het vermogen van uw Seat.

Afhankelijk van het model en type van uw Seat kan het vermogen en koppel van uw auto met gemak met 20% worden verhoogd door middel van chiptuning. Als er gekozen wordt voor een stage 2 chiptuning, zal er een nog grotere toename in vermogen worden behaald.

Is chiptuning schadelijk voor de motor van een Seat?

Bij Transtune is chiptuning gegarandeerd niet schadelijk voor de motor. We blijven namelijk altijd binnen de maximale belasting van een automotor. Daarom is het mogelijk om met chiptuning meer vermogen uit je Seat te halen zonder schade te veroorzaken.

Voordat we aan de slag gaan met tunen, voeren we overigens altijd een nulmeting uit. Dat betekent dat we uw Seat eerst controleren op foutcodes. Daarna voeren we een eerste meting uit op de testbank om te controleren hoe de motor van de Seat presteert en of deze zijn fabriekswaardes behaalt. Is dat niet het geval, bijvoorbeeld door een versleten turbo, dan zullen wij dat vooraf ontdekken.

Wilt u ook uw Seat chiptunen? Neem contact op met de tuning specialisten van Transtune in Maarheeze.

Uw Seat laten tunen

Seat staat misschien wel het meest bekend om de Seat Ibiza, maar dit is zeker niet de enige noemenswaardige auto die Seat produceert. Zo beschikken ze ook over de Seat Leon en Seat Altea. Maar het maakt niet uit welke Seat u rijdt, u kunt uw Seat altijd laten chiptunen door de specialisten van Transtune. Uw Seat laten chiptunen gebeurt altijd veilig en het brengt meerdere voordelen met zich mee. Transtune is dé specialist in het tunen van auto’s en dus kunt u ook terecht voor Seat chiptuning. Bij Transtune wordt er niet gewerkt met standaardsoftware maar wordt er specifieke tuningsoftware voor uw Seat geschreven. Omdat er specifieke tuningsoftware wordt geschreven kunt u met een gerust hart uw Seat laten chiptunen, u bent hierdoor namelijk verzekerd dat het veilig gebeurd en dat het de voordelen met zich meebrengt waar u naar op zoek bent.

De voordelen van Seat chiptuning

De auto’s van het Spaanse merk Seat staan bekend om strak vormgegeven auto’s die ontworpen en gemaakt zijn voor sportief rijgedrag. Waar de auto’s van Seat vroeger als het minst betrouwbaar werden gezien, is dit in de laatste jaren niet meer het geval. Zo krijgen de auto’s van Seat tegenwoordig een dikke voldoende wanneer het aankomt op betrouwbaarheid. Maar u kunt de betrouwbaarheid van uw Seat nog verder verbeteren als u kiest voor Seat chiptuning. Via chiptuning kunnen wij ervoor zorgen dat het motormanagementsysteem van uw Seat efficiënter gaat lopen. Maar dit verhoogt niet alleen de betrouwbaarheid van uw Seat, maar het brengt ook andere voordelen met zich mee. Zo zal Seat tuning leiden tot meer souplesse en zal uw Seat fijner rijden. Daarnaast zorgt chiptuning er voor dat uw Seat meer vermogen en meer trekkracht krijgt. Zo kan het vermogen van uw Seat motor met wel 20 tot 40 procent verbeterd worden door chiptuning. En wist u dat als u dezelfde rijstijl aanhoudt als voor de Seat chiptuning, uw motor zelfs enkele procenten zuiniger zal rijden. Kiest u ervoor om uw Seat te laten tunen bij Transtune, dan kiest u voor het veilig laten tunen van uw auto. Wij respecteren namelijk de begrenzingen van uw Seat. Daarnaast krijgt u na het tunen van uw Seat een levenslange softwaregarantie.

Ons aanbod in Seat chiptuning

Seat stage 1+

Bij Transtune gaan we voor het maximale wat uw Seat model kan leveren. Bij stage 1+ tuning, passen we de software van de motorcomputer aan. Hierbij respecteren we natuurlijk de begrenzing van uw specifiek Seat.

Een Seat chiptuning stage 1+ levert al snel 20-40% meer pk en koppel op. Stage 1+ chiptuning is aan te raden wanneer u nét wat extra’s wil.

Seat stage 2

Op software gebied kunnen we maximale winst voor uw Seat behalen. Met stage 2 Seat tuning worden hardware gerelateerde aanpassingen aan de auto gedaan. De chiptuning specialisten van Transtune optimaliseren de ontsteking en brandstofinjectie, dit zorgt ervoor dat de motor meer vermogen levert. Daarnaast kan er gekozen worden voor extra hardware aanpassingen zoals een downpipe. Door het realiseren van een downpipe komt er meer lucht in de motor, wat vervolgens resulteert in extra pk’s en koppel.

Wilt u graag advies of heeft u nog vragen wat het chiptunen van uw Seat precies oplevert? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag en geven het advies en informatie die u nodig heeft voor het tunen van uw Seat.

Seat stage 3

Bij Transtune is stage 3 Seat chiptuning mogelijk. Voor dat extra vermogen vernieuwen of vervangen wij onderdelen van uw Seat waardoor de luchtstroom naar de motor verder wordt geoptimaliseerd. Deze gevorderde Seat chiptuning stage resulteert in nog meer pk’s en koppel.

Voorbeelden van hardware aanpassingen tijdens stage 3 chiptuning zijn vervangen van uw intercooler, turbo, uitlaatsysteem, luchtfilter en injectoren. Neem contact op met de Seat tuning specialisten voor mogelijkheden voor uw Seat en deskundig advies.

Seat stage 4

Bij Transtune is zelfs stage 4 Seat chiptuning mogelijk. Voor nog meer vermogen vernieuwen of vervangen wij onderdelen van uw Seat waardoor de luchtstroom naar de motor verder wordt geoptimaliseerd. Deze gevorderde Seat chiptuning stage resulteert in nog meer pk’s en koppel.

Seat ecotuning

Waar bij reguliere chiptuning de nadruk ligt op performance biedt Transtune ook de mogelijkheid tot Seat Ecotuning aan. Seat Ecotuning is het proces van fijn afstelling van de motor van uw voertuig. Hierdoor zal er een betere en volledigere verbranding plaatsvinden in de motor. Uw auto zal door Seat Ecotuning efficiënter gebruik maken van de brandstof, wat leidt tot een lager verbruik!