Vragen of een afspraak plannen? Stuur ons een bericht via WhatsApp, wij zijn bereikbaar op maandag t/m vrijdag tussen 9:00 en 18:00 x

Selecteer hier uw auto en zie meteen wat er mogelijk is!

 

Bij Transtune doen we Volkswagen chiptuning op maat. In plaats van een standaard softwarepakket te gebruiken, schrijven we specifieke tuningsoftware voor uw Volkswagen die veilig meer vermogen en koppel uit de motor haalt. Dit resulteert in een betrouwbare auto met extra souplesse en een verbeterde rijervaring. Benieuwd wat de chiptuning mogelijkheden zijn voor uw Volkswagen model en type? Kies uw model en type hierboven en ontdek direct wat de vermogenswinst voor uw auto kan zijn.

Uw Volkswagen heeft geen geheimen voor de tuning specialisten van Transtune!

Bij Transtune doen wij altijd aan chiptuning op maat, dit doen we dan ook met zelf ontwikkelde software. Dus ook de motor van uw Volkswagen kunnen wij tunen! En bij Transtune weet u zeker dat u betrouwbare kwaliteit krijgt. Het tunen van een benzine of diesel auto vergt specifieke merkenkennis en daarom kiezen wij ook niet voor standaardsoftware. Wij weten precies welke motor in uw Volkswagen ligt en welke programmatuur daar het beste bij past. Wanneer wij klaar zijn met het chiptunen van uw Volkswagen merkt u dat uw auto meer souplesse biedt, meer trekkracht en meer vermogen heeft. Het is mogelijk om een vermogenswinst van tussen 20 en 40 procent te behalen. Maar wat belangrijk is, is dat uw Volkswagen na het tunen veel lekkerder rijdt. Daarnaast weet u dat het altijd veilig gebeurd, wij respecteren namelijk de begrenzingen van uw Volkswagen motor én krijgt u na het succesvol tunen een levenslange software garantie. Bent u geïnteresseerd of wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem contact met ons op of maak direct een afspraak online voor het chiptunen van uw Volskwagen.

Volkswagen chiptuning

Bij het proces chiptuning wijzigen wij de software van het motormanagementsysteem dat een auto aanstuurt. Dit om de prestaties te verbeteren of brandstofverbruik te verminderen. Door de software aan te passen kan het motormanagementsysteem zaken zoals brandstofinjectie, ontstekingstijdstip en uitlaatgasrecirculatie efficiënter regelen. Dit met het resultaat dat uw Volkswagen meer vermogen heeft en zuiniger rijdt.

Afhankelijk van het Volkswagen-model en type kan chiptuning het vermogen en koppel met 20% verhogen, en een stage 2 chiptuning kan nog meer vermogenswinst opleveren voor uw Volkswagen.

Is chiptuning schadelijk voor de motor van een Volkswagen?

Bij Transtune is chiptuning veilig voor de motor. Dit omdat we de maximale belasting van de automotor nooit overschrijden. Hierdoor kan er meer vermogen uit uw Volkswagen worden gehaald zonder schade te veroorzaken. Voordat we beginnen met het tunen van uw Volkswagen, voeren we een nulmeting uit uw Volkswagen te controleren op foutcodes. Vervolgens wordt er een eerste meting op de testbank uitgevoerd om te zien of de motor van de Volkswagen zijn fabriekswaarden behaalt. Als dit niet het geval is, vanwege bijvoorbeeld een versleten turbo, dan wordt dit vooraf ontdekt. Hierdoor kunnen wij gericht handelen zodat het resultaat van chiptuning optimaal blijft.

Wilt u ook uw Volkswagen chiptunen? Neem contact op met de tuning specialisten van Transtune in Maarheeze.

Uw Volkswagen laten tunen

Volkswagen heeft meerdere auto’s op de markt gebracht die vrijwel iedereen kent, denk bijvoorbeeld aan de Volkswagen Golf of Polo. Maar ook de Scirocco en Up! behoren tot het ruime assortiment kwalitatieve auto’s van Volkswagen. Ongeacht welke Volkswagen u rijdt, u kunt uw Volkswagen laten chiptunen bij Transtune. Dit gebeurt veilig en brengt meerdere voordelen met zich mee. Transtune is dé specialist in het tunen van auto’s en zo kunt u terecht voor Volkswagen chiptuning. Wij werken bij Transtune niet met standaardsoftware maar schrijven specifieke tuningsoftware voor uw Volkswagen. Omdat wij specifieke tuningsoftware schrijven kunt u met een gerust hart uw Volkswagen laten tunen, u bent namelijk verzekerd dat het veilig gebeurd en het de gewenste voordelen met zich meebrengt.

De voordelen van Volkswagen chiptuning

Volkswagen staat bekend om de kwalitatieve auto’s die ze op de markt brengen. De auto’s van Volkswagen staan voor comfort, hoogwaardig afgewerkt en toch betaalbaar. Daarnaast zijn de auto’s ook nog eens erg betrouwbaar. Maar er is een manier om de betrouwbaarheid van uw auto te verhogen, u kunt namelijk kiezen voor Volkswagen chiptuning. Wij kunnen ervoor zorgen dat het motormanagementsysteem van uw Volkswagen efficiënter gaat lopen. Waar dit de betrouwbaarheid verhoogt, brengt het ook andere voordelen met zich mee. Zo zal het tunen van uw Volkswagen leiden tot meer souplesse en zal uw auto fijner rijden. Daarnaast zorgt Volkswagen chiptuning ook voor meer vermogen en meer trekkracht. Zo kan het vermogen van uw Volkswagen motor door chiptuning met wel 20 tot 40 procent verbeterd worden. En houdt u dezelfde rijstijl aan als voor het tunen van uw Volkswagen, dan kan de motor zelfs enkele procenten zuiniger rijden. Als u ervoor kiest om uw Volkswagen te laten tunen bij Transtune, bent u verzekerd dat dit veilig gebeurd. Wij respecteren namelijk de begrenzingen van uw Volkswagen. Daarnaast krijgt u na het tunen van uw Volkswagen een levenslange softwaregarantie.

Ons aanbod in Volkswagen chiptuning

Volkswagen stage 1+

Bij Transtune gaan we voor het maximale wat uw Volkswagen model kan leveren. Bij stage 1+ tuning, passen we de software van de motorcomputer aan. Hierbij respecteren we natuurlijk de begrenzing van uw specifiek Volkswagen.

Een Volkswagen chiptuning stage 1+ levert al snel 20-40% meer pk en koppel op. Stage 1+ chiptuning is aan te raden wanneer u nét wat extra’s wil.

Volkswagen stage 2

Op software gebied kunnen we maximale winst voor uw Volkswagen behalen. Met stage 2 Volkswagen tuning worden hardware gerelateerde aanpassingen aan de auto gedaan. De chiptuning specialisten van Transtune optimaliseren de ontsteking en brandstofinjectie, dit zorgt ervoor dat de motor meer vermogen levert. Daarnaast kan er gekozen worden voor extra hardware aanpassingen zoals een downpipe. Door het realiseren van een downpipe komt er meer lucht in de motor, wat vervolgens resulteert in extra pk’s en koppel.

Wilt u graag advies of heeft u nog vragen wat het chiptunen van uw Volkswagen precies oplevert? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag en geven het advies en informatie die u nodig heeft voor het tunen van uw Volkswagen.

Volkswagen stage 3

Bij Transtune is stage 3 Volkswagen chiptuning mogelijk. Voor dat extra vermogen vernieuwen of vervangen wij onderdelen van uw Volkswagen waardoor de luchtstroom naar de motor verder wordt geoptimaliseerd. Deze gevorderde Volkswagen chiptuning stage resulteert in nog meer pk’s en koppel.

Voorbeelden van hardware aanpassingen tijdens stage 3 tuning zijn vervangen van uw intercooler, turbo, uitlaatsysteem, luchtfilter en injectoren. Neem contact op met de Volkswagen tuning specialisten voor mogelijkheden voor uw Volkswagen en deskundig advies.

Volkswagen stage 4

Bij Transtune is zelfs stage 4 Volkswagen chiptuning mogelijk. Voor nog meer vermogen vernieuwen of vervangen wij onderdelen van uw Volkswagen waardoor de luchtstroom naar de motor verder wordt geoptimaliseerd. Deze gevorderde Volkswagen chiptuning stage resulteert in nog meer pk’s en koppel.

Volkswagen ecotuning

Waar bij reguliere chiptuning de nadruk ligt op performance biedt Transtune ook de mogelijkheid tot Volkswagen Ecotuning aan. Volkswagen Ecotuning is het proces van fijn afstelling van de motor van uw voertuig. Hierdoor zal er een betere en volledigere verbranding plaatsvinden in de motor. Uw auto zal door Volkswagen Ecotuning efficiënter gebruik maken van de brandstof, wat leidt tot een lager verbruik!