Vragen of een afspraak plannen? Stuur ons een bericht via WhatsApp, wij zijn bereikbaar op maandag t/m vrijdag tussen 9:00 en 18:00 x

Selecteer hier uw auto en zie meteen wat er mogelijk is!

 

Bij Transtune geloven wij in Volvo chiptuning op maat. We werken dus niet met standaard software. In plaats daarvan schrijven we tuningsoftware specifiek voor uw Volvo om veilig meer pk’s en koppel uit uw motor te halen. Het eindresultaat: een betrouwbare en flexibelere auto en bovenal een auto die lekker rijdt! Bent u geïnteresseerd in het vergroten van het vermogen van uw Volvo? Vul hierboven uw model en type auto in en ontdek direct de chiptuning mogelijkheden voor uw Volvo.

Uw Volvo heeft geen geheimen voor de tuning specialisten van Transtune!

Bij Transtune kunt u terecht voor op maat gemaakte chiptuning van uw Volvo, met gebruik van specifiek geschreven software voor uw Volvo. We hebben specifieke kennis van Volvo motoren van zowel benzine- als dieselauto’s en wij weten dan ook precies welke software het beste bij uw specifieke motor past. Na het tunen zult u merken dat uw Volvo meer souplesse, trekkracht en vermogen heeft. Een vermogenswinst tot wel 40 procent is mogelijk dankzij Volvo chiptuning op maat. Maar wat we nog belangrijker vinden is dat uw auto na het tunen gewoon veel lekkerder rijdt. We respecteren de begrenzingen van de motor en bieden daarnaast een levenslange softwaregarantie na het tunen. Wilt u meer weten? Neem contact met ons op via telefoon of e-mail, of maak direct online een afspraak voor het chiptunen van uw Volvo.

Volvo chiptuning

Tijdens het proces van chiptuning wijzigen wij de software die het motormanagementsysteem van een auto aanstuurt. Dit zodat de prestaties van uw auto worden verbeterd of om uw Volvo zuiniger te maken.

Het motormanagementsysteem van uw Volvo regelt zaken zoals brandstofinjectie, ontstekingstijdstip en uitlaatgasrecirculatie. Wanneer wij de software aanpassen zorgen wij ervoor dat de systemen efficiënter werken. Dit zorgt voor meer vermogen voor uw Volvo. Het vermogen en koppel van uw Volvo kunnen wij door chiptuning verhogen met 20%. Wanneer u kiest voor stage 2 chiptuning kunnen wij een nog grotere vermogenswinst realiseren.

Is chiptuning schadelijk voor de motor van een Volvo?

Bij Transtune is chiptuning gegarandeerd niet schadelijk voor de motor. We blijven namelijk altijd binnen de maximale belasting van een automotor. Daarom is het mogelijk om met chiptuning meer vermogen uit uw Volvo te halen zonder schade te veroorzaken.

Voordat we aan de slag gaan met tunen, voeren we overigens altijd een nulmeting uit. Dat betekent dat we uw Volvo eerst controleren op foutcodes. Daarna voeren we een eerste meting uit op de testbank om te controleren hoe de motor van de Volvo presteert en of deze zijn fabriekswaardes behaalt. Is dat niet het geval, bijvoorbeeld door een versleten turbo, dan zullen wij dat vooraf ontdekken.

Wilt u ook uw Volvo chiptunen? Neem contact op met de tuning specialisten van Transtune in Maarheeze.

Uw Volvo model laten chiptunen

Volvo auto’s staan bekend om hun veiligheid, volgens sommige mensen is Volvo zelfs het veiligste automerk. En die veiligheid ziet u terug in alle modellen van Volvo, van de C30 tot aan de V70. Maar ook bij Transtune staat veiligheid hoog in het vaandel. Bij het chiptunen van uw Volvo respecteren we de begrenzingen van de Volvo motor. Daarnaast weten we bij Transtune welke motor onder de motorkap ligt en welke programmatuur u het beste kan helpen bij de chiptuning van uw Volvo. Wij zijn dan ook ware specialisten in chiptuning van onder andere Volvo’s. Daarnaast schrijven wij bij Transtune specifieke tuningsoftware voor uw Volvo en maken wij geen gebruik van standaardsoftware.

De voordelen van Volvo chiptuning

Waarom zal ik mijn Volvo laten chiptunen? Wat zijn de voordelen van het chiptunen van mijn Volvo? Dit zijn vragen die wij regelmatig krijgen. Maar het chiptunen van uw Volvo brengt meerdere voordelen met zich mee. Het doel van chiptunen is om het motormanagementsysteem van uw Volvo efficiënter te laten lopen. En hierdoor zult uw Volvo meer souplesse bieden en zal deze fijner rijden. Maar ook zorgt chiptuning voor meer trekkracht en meer vermogen, een vermogenswinst van maar liefst 20 tot 40 procent is mogelijk. Daarnaast kan de motor van uw Volvo enkele procenten zuiniger worden als u dezelfde rijstijl aanhoudt. En naast deze voordelen krijgt u bij Transtune een levenslange softwaregarantie nadat we uw Volvo hebben gechiptuned.

Ons aanbod in Volvo chiptuning

Volvo stage 1+

Bij Transtune gaan we voor het maximale wat uw Volvo model kan leveren. Bij stage 1+ tuning, passen we de software van de motorcomputer aan. Hierbij respecteren we natuurlijk de begrenzing van uw specifiek Volvo. Een Volvo chiptuning stage 1+ levert al snel 20-40% meer pk en koppel op. Stage 1+ chiptuning is aan te raden wanneer u nét wat extra’s wil.

Volvo stage 2

Op software gebied kunnen we maximale winst voor uw Volvo behalen. Met Volvo stage 2 chiptuning worden hardware gerelateerde aanpassingen aan de auto gedaan. De chiptuning specialisten van Transtune optimaliseren de ontsteking en brandstofinjectie, dit zorgt ervoor dat de motor meer vermogen levert. Daarnaast kan er gekozen worden voor extra hardware aanpassingen zoals een downpipe. Door het realiseren van een downpipe komt er meer lucht in de motor, wat vervolgens resulteert in extra pk’s en koppel.

Volvo ecotuning

Waar bij reguliere chiptuning de nadruk ligt op performance biedt Transtune ook de mogelijkheid tot Volvo Ecotuning aan. Volvo Ecotuning is het proces van fijn afstelling van de motor van uw voertuig. Hierdoor zal er een betere en volledigere verbranding plaatsvinden in de motor. Uw auto zal door Volvo Ecotuning efficiënter gebruik maken van de brandstof, wat leidt tot een lager verbruik!