Vragen of een afspraak plannen? Stuur ons een bericht via WhatsApp, wij zijn bereikbaar op maandag t/m vrijdag tussen 9:00 en 18:00 x

Bij Transtune zijn we gespecialiseerd in walnut blasting. We helpen klanten vanuit heel Nederland en België om het volle vermogen van hun benzine- of dieselmotor weer terug te krijgen. Na een behandeling rijdt uw auto soepeler en krachtiger dan ooit! U vindt ons in Maarheeze, vlakbij Eindhoven in Brabant. In onze moderne werkplaats beschikken we over het beste equipment en de juiste voertuigkennis om vrijwel elk probleem op te lossen. Wilt u ook weer het volle vermogen van uw auto terugkrijgen? Neem dan direct contact met ons op!

Wat is walnut blasting?

Walnut blasting is een effectieve methode om koolstofafzetting op de kleppen en de inlaat van een automotor te verwijderen. Het is een probleem dat zich vooral voordoet bij direct ingespoten diesel- en benzinemotoren. Bekende voorbeelden van deze motoren zijn de TFSI motoren van Audi en de TSI motoren van VW, maar ook andere autofabrikanten zoals BMW en Mini Cooper maken gebruik van dezelfde techniek. Directe inspuiting wordt namelijk steeds vaker toegepast omdat het helpt motoren zuiniger en krachtiger te maken.

Waarom walnut blasting?

Directe inspuiting is dus zeker een stap voorwaarts, maar in combinatie met de EGR (uitlaatgas recirculatie) en carterventilatie zorgt het ook voor koolstofafzetting in de motorinlaat. Walnut blasting kan deze afzetting verwijderen. Maar hoe zit dat eigenlijk met die koolstof? Net zoals wij mensen hebben ook automotoren lucht nodig. Veel lucht zelfs. De aangezogen lucht zorgt er samen met de bougies voor dat de ingespoten brandstof ontbrandt in de cilinder. Alleen: bij de verbranding van benzine (of diesel) komt er ook koolstofdioxide vrij die zich kan afzetten op en rondom de kleppen. In oude motoren was dit nooit een probleem omdat de kleppen als het ware werden gespoeld door de brandstof toen er nog carburateurs en later indirecte injectie werden toegepast.

Help mijn auto stikt

Tegenwoordig vindt brandstofinjectie plaats direct in de cilinder, en krijgen de kleppen geen spoeling meer. Wanneer de koolstofafzetting extreme vormen aanneemt wordt de motor gesmoord. In feite ademt je auto nu door een rietje! Minder lucht betekent ook minder motorvermogen. En doordat er geen optimale verbranding meer plaatsvindt leidt dat tot allerlei storingen. De compressieverhouding verandert, evenals de werktemperatuur en sensorwaarnemingen van de auto waardoor het ‘check engine’ waarschuwingslampje gaat branden. Ook een geleidelijk verlies van motorvermogen, het overslaan van de motor, onregelmatig lopen en slecht starten bij koud weer zijn symptomen dat het tijd is voor een inlaatreiniging.

Is walnut blasting veilig?

Gelukkig is er een manier om koolstofafzetting te verwijderen: met walnut blasting. Het is precies wat je denkt, fijngemalen walnootdoppen (walnoot granulaat) worden onder hoge druk op de kleppen en de inlaat gespoten, net zoals bij zandstralen, waardoor het koolstofresidu wordt verwijderd. En in tegenstelling tot zandstralen is walnut blasting volkomen veilig. Zorg voor het optimale vermogen van uw auto met Transtune walnut blasting!

Walnut blasting met Transtune!

Bij Transtune gebruiken we de beste apparatuur en de meest effectieve methode voor een sprankelend schone motorinlaat en optimale prestaties.

 

  • Stap 1: Diagnose

De juiste diagnose. Met onze geavanceerde diagnoseapparatuur lezen we eerst alle foutcodes uit die de auto genereert. Onze diagnosespecialisten analyseren op basis van deze informatie de mate van vervulling, maken en een plan van aanpak om uw motor weer honderd procent fit te krijgen.

 

  • Stap 2: Stralen

Stralen met walnootgranulaat. Met behulp van speciale apparatuur word elk inlaatkanaal ´gestraald´ met walnootgranulaat. Zo verwijderen we alle koolaanslag zonder de inlaatkanalen en kleppen aan te tasten. Het reinigingsproces kan, in tegenstelling to veel andere aanbieders, uitgevoerd worden zónder de cilinderkop te demonteren.

 

  • Stap 3: Testen

100% zekerheid door te testen. Na het walnut blasten sluiten we de motor aan op een een speciale rookmachine: de Powersmoke Pro van Redline Detection. Met deze rookmachine testen we of de motor absoluut lekvrij is.

 

  • Stap 4: Vermogensmeting

Hoe presteert mijn auto? Wij kunnen voor en na het walnut blasten het motorvermogen testen op onze 4wd vermogenstestbank. Bij auto’s van ongeveer 10 jaar oud en een kilometerstand rond de 150.000 km is een vermogenswinst van 20% haalbaar is. Het is daarnaast ook mogelijk om na deze behandeling de auto direct te laten tunen.

Haal meer uit uw auto met Walnut Blasting

NEEM CONTACT MET ONS OP EN GEEF UW AUTO WEER HET VOLLE VERMOGEN!

Contact