Vragen of een afspraak plannen? Stuur ons een bericht via WhatsApp, wij zijn bereikbaar op maandag t/m vrijdag tussen 9:00 en 18:00 x

Mechatronic vervangen

De mechatronic kennen we als elektronische regelunit van versnellingsbakken met een dubbele koppeling (bijvoorbeeld DSG, S-tronic, DCT, PDK en Powershift). Dit elektronische brein zorg ervoor dat elke versnelling altijd op het juiste moment beschikbaar is, en dat de transmissie zo razendsnel schakelt als eigenaren van een auto met dit type transmissie inmiddels gewend zijn. Ook vinden we mechatronics in automatische transmissies met een koppelomvormer zoals die van ZF, Aisin AW, GM en Jatco. Miljoenen auto’s hebben dus een mechatronic en over het algemeen zijn ze ook zeer betrouwbaar. Maar wat als er een probleem is? Neem dan contact op met de transmissiespecialisten van Transtune!

Mechatronic vervangen

De specialisten van Transtune kunnen de mechatronic van uw auto vervangen door een nieuw exemplaar. We vervangen de mechatronic wanneer revisie of repareren niet mogelijk is of financieel gezien niet zinvol.

Mechatronic reviseren

Reviseren van de mechatronic is een betaalbare oplossing wanneer alleen bepaalde onderdelen vervangen moeten worden. Dit doen wij met de eersteklas producten van het merk Sonnax. Daarnaast zullen wij ook de onderdelen vervangen die op termijn problemen kunnen veroorzaken. Zo weet u zeker dat de mechatronic weer jarenlang probleemloos functioneert!

Mechatronic repareren

Dit is de meest eenvoudige ingreep. Wanneer er slechts een of enkele onderdelen defect zijn kunnen wij deze onderdelen vervangen door nieuwe. Repareren is echter alleen zinvol wanneer de overige onderdelen 100 procent in orde zijn.

Wilt u direct weten wat de kosten zijn voor het vervangen van uw mechatronic? Vul dan bovenaan deze pagina de gegevens in van uw auto voor een snelle prijsopgave!

Problemen met de mechatronic

Problemen met de mechatronic kunnen verschillende oorzaken hebben. Zo kan er een storing optreden in de software maar ook de hardware kan het begeven. Wat het probleem ook is, bij Transtune hebben we altijd de beste oplossing.

De volgende punten kunen duiden dat mechatronic kapot zou kunnen zijn

  • verschil tussen koud en warm schakelen
  • foutcodes op solenoids
  • bonken met schakelen
  • niet hoger dan 3 versnelling schakelen

Wilt u direct weten wat de kosten zijn voor het vervangen van uw mechatronic? Vul dan bovenaan deze pagina de gegevens in van uw auto voor een snelle prijsopgave!

Vul de infobox in met uw gegevens en bekijk uw opties

OF MAIL NAAR INFO@TRANSTUNE.NL

Contact