Vragen of een afspraak plannen? Stuur ons een bericht via WhatsApp, wij zijn bereikbaar op maandag t/m vrijdag tussen 9:00 en 18:00 x

Verhoogd brandstofverbruik

Het brandstofverbruik van een auto is afhankelijk van meerdere factoren. De oorzaak van een hoog brandstofverbruik is dan ook niet direct vast te stellen, maar er zijn wel een paar belangrijke factoren die een verhoogd brandstofverbruik veroorzaken.

Zuinig rijden

Heel vaak ben je als bestuurder zelf verantwoordelijk voor een hoog brandstofverbruik. Snel optrekken, veel accelereren en hard rijden zorgen er allemaal voor dat de auto veel brandstof nodig heeft. Een rustige rijstijl kan dan, zelf bij auto’s met een grote motorinhoud, het verbruik sterk omlaag brengen. Een rustige, zuinige rijstijl en altijd in een hoge versnelling rijden is dan aan te raden.

Zorg voor goed onderhoud

Maar ook andere factoren zorgen ervoor dat de auto meer drinkt dan anders: de airconditioning is een belangrijke energieverbruiker en ook een te lage bandenspanning is bekend. Daarnaast zal een zwaarbeladen auto meer brandstof vragen. Andere factoren zijn bijvoorbeeld achterstallig onderhoud, verstopte (roet)filters of een vervuilde motor.

Vervuiling zorgt voor een hoog brandstofgebruik

Sowieso is vervuiling een belangrijke oorzaak van een verhoogd brandstofverbruik. En dit geldt niet alleen voor de motor, ook vervuiling van de transmissievloeistof zorgt voor een minder zuinig rijgedrag. Zelfs bij auto’s met zogenaamde ‘lifetime’ versnellingsbakolie en transmissies die ‘sealed for life’ zijn zien we dit gebeuren.

Laat uw transmissie spoelen

Vervuilde ATF-olie kan dus een belangrijke oorzaak zijn van een hoog brandstofverbruik. Bij Transtune hebben we de oplossing. Dankzij onze Powerflush-methode spoelen we de complete transmissie met nieuwe olie en vullen het systeem daarna af met originele olie voor een optimaal en soepel schakelgedrag. En voor een lager brandstofgebruik!

Vul de infobox in met uw gegevens en bekijk uw opties

OF MAIL NAAR INFO@TRANSTUNE.NL

Contact