Vragen of een afspraak plannen? Stuur ons een bericht via WhatsApp, wij zijn bereikbaar op maandag t/m vrijdag tussen 9:00 en 18:00 x

Selecteer hier uw auto en zie meteen wat er mogelijk is!

 

Bij Transtune geloven we in chiptuning op maat. We werken dus niet met een standaard softwarepakket. In plaats daarvan schrijven we specifieke tuningsoftware speciaal voor uw auto om veilig meer pk’s en koppel uit de motor te halen. Het resultaat: een betrouwbare auto met extra souplesse, en vooral een auto die heel lekker rijdt!

 

Wat is chiptuning?

Met chiptuning stellen we het motormanagement van uw auto ideaal af waardoor een prestatieverbetering mogelijk is. We doen eigenlijk wat de autofabrikant ook doet: de auto programmeren om een bepaald vermogen te leveren.

Bij moderne automotoren wordt het vermogen voornamelijk bepaald door de elektronica. Zo is de huidige Volkswagen Transporter leverbaar met een 2.0 liter TDI motor. Deze levert afhankelijk van de uitvoering 84PK, 102PK, 114PK of 140PK. Het is dezelfde motor die is geprogrammeerd om verschillende vermogens te leveren. Bij Transtune kunnen we deze motor in elke uitvoering probleemloos naar 180PK brengen.

Is chiptuning schadelijk voor de motor?

Bij Transtune in Brabant is chiptuning gegarandeerd niet schadelijk voor de motor. We blijven namelijk altijd binnen de maximale belasting van een automotor. Daarom is het mogelijk meer vermogen uit je auto te halen zonder schade te veroorzaken.

Voordat we aan de slag gaan voeren we overigens altijd een nulmeting uit. Dat betekent dat we de auto eerst controleren op foutcodes. Daarna voeren we een eerste meting uit op de testbank om te controleren hoe de motor presteert, en of deze zijn fabriekswaardes behaalt. Is dat niet het geval, bijvoorbeeld door een versleten turbo, dan zullen wij dat vooraf ontdekken.

VAG tuning

Transtune is specialist in VAG tuning (Volkswagen, Audi, Skoda, Seat, Porsche) maar ook met andere automerken kunt u er terecht waaronder BMW en Mercedes-Benz Kwaliteit staat voorop benadrukt Harm van Bussel: “Je krijgt bij ons altijd het warme water. Dus geen slap aftreksel van een vaag softwarepakket, maar altijd maatwerk. Met een auto die perfect is afgesteld op onze 4×4 vermogenstestbank.”

 

De voordelen van chiptuning

In de laatste jaren worden auto’s steeds betrouwbaarder. Maar door uw auto te laten chiptunen kan de betrouwbaarheid nog verhoogd worden. Door chiptuning kunnen wij ervoor zorgen dat het motormanagementsysteem efficiënter gaat lopen, dit verhoogt niet alleen de betrouwbaarheid maar het brengt ook andere voordelen met zich mee. Zo zal uw auto na chiptunen meer souplesse bieden en zal deze ook nog fijner rijden. Chiptuning zal er daarnaast ook voor zorgen dat u meer vermogen en meer trekkracht krijgt. Zo kan het vermogen van uw motor met wel 20 tot 40 procent verbeterd worden door chiptunen. En als u dezelfde rijstijl aanhoudt als voor het tunen, kan de motor zelfs enkele procenten zuiniger rijden. Als u ervoor kiest om uw auto te laten tunen bij Transtune, bent u verzekerd dat dit veilig gebeurd. Wij respecteren namelijk de begrenzingen en daarnaast krijgt u na het tunen een levenslange softwaregarantie.

Ons aanbod in chiptuning

Stage 1+ chiptuning

Bij Transtune gaan we voor het maximale wat uw auto kan leveren. Bij stage 1+ tuning, passen we de software van de motorcomputer aan. Hierbij respecteren we natuurlijk de begrenzing van uw specifieke auto.

Een stage 1+ chiptuning levert al snel 20-40% meer pk en koppel op. Stage 1+ chiptuning is aan te raden wanneer u nét wat extra’s wil.

Stage 2 chiptuning

Op software gebied kunnen we maximale winst voor uw auto behalen. Met stage 2 tuning worden hardware gerelateerde aanpassingen aan de auto gedaan. De chiptuning specialisten van Transtune optimaliseren de ontsteking en brandstofinjectie, dit zorgt ervoor dat de motor meer vermogen levert. Daarnaast kan er gekozen worden voor extra hardware aanpassingen zoals een downpipe. Door het realiseren van een downpipe komt er meer lucht in de motor, wat vervolgens resulteert in extra pk’s en koppel.

Wilt u graag advies of heeft u nog vragen wat het chiptunen van uw auto precies oplevert? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag en geven het advies en informatie die u nodig heeft voor het tunen van uw auto.

Stage 3 chiptuning

Bij Transtune is stage 3 chiptuning mogelijk. Voor dat extra vermogen vernieuwen of vervangen wij onderdelen van uw auto waardoor de luchtstroom naar de motor verder wordt geoptimaliseerd. Deze gevorderde chiptuning stage resulteert in nog meer pk’s en koppel.

Voorbeelden van hardware aanpassingen tijdens stage 3 tuning zijn vervangen van uw intercooler, turbo, uitlaatsysteem, luchtfilter en injectoren. Neem contact op met de tuning specialisten voor mogelijkheden voor uw auto en deskundig advies.

Stage 4 chiptuning

Bij Transtune is zelfs stage 4 chiptuning mogelijk voor uw auto. Voor nog meer vermogen vernieuwen of vervangen wij onderdelen van uw auto waardoor de luchtstroom naar de motor verder wordt geoptimaliseerd. Deze gevorderde chiptuning stage resulteert in nog meer pk’s en koppel.

Ecotuning

Waar bij reguliere chiptuning de nadruk ligt op performance biedt Transtune ook de mogelijkheid tot Ecotuning aan. Ecotuning is het proces van fijn afstelling van de motor van uw voertuig. Hierdoor zal er een betere en volledigere verbranding plaatsvinden in de motor. Uw auto zal door Ecotuning efficiënter gebruik maken van de brandstof, wat leidt tot een lager verbruik!