Vragen of een afspraak plannen? Stuur ons een bericht via WhatsApp, wij zijn bereikbaar op maandag t/m vrijdag tussen 9:00 en 18:00 x

Automaat trilt

Een trillende of vibrerende automatische transmissie is vervelend. Het is niet alleen slecht voor de techniek, het verpest ook het rijplezier! Je voelt het stuur trillen en het is vaak net alsof de automaat tussen twee versnellingen blijft hangen. Ook kan het gebeuren dat met de automaat in D en de voet op de rem de auto gaat trillen.

Koppelomvormer

Als uw automaat trilt bij lage toerentallen zit het probleem meestal in de koppelomvormer. Typische problemen met een defecte koppelomvormer zijn schokkerig schakelen of trillingen in de aandrijflijn. En soms wil de auto helemaal niet meer wil rijden ook al staat de hendel van de transmissie in D of R.

Vooral bij sterke dieselmotoren

Een trillende automaat door een defecte koppelomvormer komt vaak voor bij de sterkere dieselmotoren. Veel garages bieden dan aan om de gehele transmissie, inclusief de koppelomvormer, te spoelen maar vaak is dit slechts een lapmiddel en keert het probleem na enkele duizenden kilometers weer terug.

Laat een diagnose stellen

Wilt u hier zekerheid over? Voor een professionele diagnose gaat u naar de transmissiespecialisten van Transtune! Met onze jarenlange kennis zijn we in staat snel de oorzaak van een probleem te vinden en een oplossing te vinden. Wij kunnen de koppelomvormer voor u repareren, reviseren of volledig vervangen.

Vul de infobox in met uw gegevens en bekijk uw opties

OF MAIL NAAR INFO@TRANSTUNE.NL

Contact