Vragen of een afspraak plannen? Stuur ons een bericht via WhatsApp, wij zijn bereikbaar op maandag t/m vrijdag tussen 9:00 en 18:00 x

Automaat problemen

Veel garages adviseren een revisie van de versnellingsbak terwijl een professionele spoeling vaak ook kan volstaan. Wat zijn de meest voorkomende transmissieproblemen?

De automaatbak

De versnellingsbak is een zeer belangrijk onderdeel van uw auto. De automaatbak voert enorm veel handelingen uit. Denk aan optrekken, afremmen en de vele duizenden schakelingen. Wordt er met enige regelmaat een aanhangwagen of een caravan worden getrokken, dan wordt de vak nog vele malen meer belast.

De gevolgen van gebruik en ouderdom

Door het veelvuldige gebruik en door de ouderdom kan de transmissie slijten en de ATF-olie (Automatic Transmission Fuel) vervuilen. Daardoor kan de automaatbak minder goed gaan werken. In de ergste gevallen weigert de transmissie helemaal te werken.

Olie verversen

Adviseert uw automerkfabrikant geen olieverversingsperiode? Vaak adviseert de fabrikant van de automaatbak zoals ZF/Aisin warner een verversing termijn, echter de fabrikant van de auto geeft aan dit is longlife olie is. Dan is ons advies om de olie tussen de 60.000 en de 120.000 te laten vervangen (afhankelijk type auto). Hiermee voorkomt u problemen.

Spoelen

De Powerflush methode van Transtune lost de meeste transmissieproblemen op en zorgt ervoor dat er weer zo goed als nieuw geschakeld kan worden. Wat zijn die veelvoorkomende problemen?

Automaat problemen

AUTOMAAT PROBLEMEN