Vragen of een afspraak plannen? Stuur ons een bericht via WhatsApp, wij zijn bereikbaar op maandag t/m vrijdag tussen 9:00 en 18:00 x

Automaat bonkt

Een automatisch transmissie moet altijd soepel schakelen. Dat betekent vlot en soepel opschakelen en keurig terugschakelen zonder dat je het merkt. Veel transmissie gaan echter bonken bij het schakelen als ze niet goed worden onderhouden. Dit bonken en schokken kan plaatsvinden met de automaatbak in ‘R’, bij het wegrijden, opschakelen, terugschakelen of bij het accelereren.

ATF-olie

De oorzaak van een automaat die bonkt is vaak slijtage en vervuiling van de ATF-olie in de transmissie. Deze olie zorgt ervoor dat alle onderdelen soepel samenwerken en is cruciaal voor een probleemloos schakelgedrag. Bij hogere kilometerstanden, grofweg vanaf 80.000 kilometer, kan de olie echter verouderen en vervuild zijn waardoor hij zijn smerende werking verliest.

Automaatbak spoelen

Hierdoor kunnen verschillende problemen ontstaan, waaronder dus het bekende bonken of schokken van de automaatbak. Gelukkig is er een goede, betaalbare oplossing voor dit probleem: de automaatbak spoelen. Bij Transtune beschikken we over alle expertise en de juiste hightech apparatuur om de automatische transmissie van uw auto te spoelen.

Powerflush

Wij spoelen uw transmissie met ongeveer 15 liter transmissieolie via de bekende Powerflush-methode. In de automaatbak zelf zit ongeveer 8 liter olie, de overige olie wordt gebruikt om het complete systeem te reinigingen waaronder de koppelomvormer (indien aanwezig), de oliekoeler en de leidingen. We vervangen dus álle olie en niet slechts een deel zoals bij veel garagebedrijven gebeurt. Dit zorgt ervoor dat er geen oude olie achterblijft, en dat uw complete transmissie wordt voorzien van nieuwe, originele olie.

Vul de infobox in met uw gegevens en bekijk uw opties

OF MAIL NAAR INFO@TRANSTUNE.NL

Contact