Vragen of een afspraak plannen? Stuur ons een bericht via WhatsApp, wij zijn bereikbaar op maandag t/m vrijdag tussen 9:00 en 18:00 x

De vermogenstestbank: meten = weten

Het is belangrijk om voor en na het tunen de prestaties van een motor goed te meten. Dan doen we met een speciale vermogenstestbank. Zo’n vermogenstestbank wordt gebruikt voor de optimale afstelling van uw auto.

Specificaties

Transtune beschikt over een 4×4 vermogenstestbank van het merk MAHA: de MSR 1000. Op deze rollenbank kunnen we testen tot 300 km/h en tot maximaal 1.400 pk. De testruimte is voorzien 30 kW aan ventilatoren voor de juiste koeling.

Vermogen meten bij Transtune

Transtune heeft een speciaal ingerichte high-tech ruimte, die voorzien is van een vermogenstestbank. Vanuit de wachtruimte kunt u meekijken met die vermogensmeting. Via grote beeldschermen kunt u direct zien hoeveel pk’s u aan boord heeft.

Voor de maximale koeling en rijwind te realiseren kunnen we maximaal 4 ventilatoren aan zetten. Die hebben een totaal vermogen van 65 kW. Zo kunnen we zowel auto’s met de motor voorin als achterin maximaal testen.

Voorwaarden

We kunnen uw auto alleen testen als deze:

  • Volledig schoon is (geen modder, sneeuw, ijs, e.d.;
  • Is voorzien van goede zomerbanden;
  • Goed onderhouden is.

Goed onderhoud (olie, distributieriem etc) is belangrijk omdat tijdens een vermogensmeting gedurende ongeveer 5 minuten het uiterste van uw auto wordt gevraagd. Wij zijn daarom niet aansprakelijk voor schade als gevolg van de vermogensmeting.