Vragen of een afspraak plannen? Stuur ons een bericht via WhatsApp, wij zijn bereikbaar op maandag t/m vrijdag tussen 9:00 en 18:00 x

Koppeling slipt

Een slippende koppeling. Het is een probleem waar we allemaal wel eens mee te maken krijgen. Maar wat is er dan eigenlijk aan de hand?

Het meest bekende symptoom van een slippende koppeling bij een handgeschakelde auto merk je bij het accelereren. De motor maakt wel meer toeren, maar de auto versnelt trager dan je gewend bent. Dit kan te maken hebben met versleten koppelingsplaten, maar er kunnen ook andere oorzaken zijn.

Slijtage en vervuiling

Bij een automatische transmissie die is voorzien van koppelingsplaten, waaronder DSG automatische transmissies, kan in principe hetzelfde probleem ontstaan. Toch worden de meeste problemen met een slippende automaatbak niet eens veroorzaakt door versleten koppelingsplaten, maar door vervuiling van de versnellingsbakolie. Door slijtage en vervuiling raken de oliekanalen verstopt en wordt het systeem niet meer goed gesmeerd.

Laat uw automaat spoelen

De beste oplossing is om uw automaat te laten spoelen door Transtune. Dit doen wij met onze Powerflush machine. Dit is een moderne methode om de volledige automaat te spoelen waarbij we alle ATF-olie, dus inclusief alle leidingen, de koppelomvormer, de mechatronic en de oliekoeler, verversen. Dit is beter dan de ouderwetse manier waarbij slechts een klein deel van de olie wordt vervangen.

Wacht niet tot het te laat is

Wilt u problemen met de automatische transmissie voorkomen? Laat deze dan preventief spoelen bij transtune. Wij flushen bijna 2.000 automaten per jaar voor autobedrijven, leasemaatschappijen en particulieren. √Čn voor een uiterst aantrekkelijke prijs!

Vul de infobox in met uw gegevens en bekijk uw opties

OF MAIL NAAR INFO@TRANSTUNE.NL

Contact