Vragen of een afspraak plannen? Stuur ons een bericht via WhatsApp, wij zijn bereikbaar op maandag t/m vrijdag tussen 9:00 en 18:00 x

Deelreparatie

Een deelreparatie bij Transtune wil zeggen dat we de versnellingsbak niet compleet reviseren, maar alleen de defecte onderdelen vervangen. Dit kunnen onderdelen zijn in de versnellingsbak zelf, maar ook een koppelomvormer of een mechatronic.

Veel garages proberen u bij een defecte koppelomvormer of mechatronic ook een compleet nieuwe of gereviseerde versnellingsbak te verkopen. Bij Transtune doen we dat niet: we voeren alleen de reparatie uit die voor u de snelste en voordeligste oplossing biedt!

Wanneer repareren?

Voordat we een automatische transmissie repareren voeren we eerst een diagnose uit om het probleem te vinden. Hiervoor hebben we de auto een dag nodig, zodat we met koude motor en transmissie kunnen beginnen. We checken eventuele storingsmeldingen van de auto en controleren de transmissieolie op glycol (koelvloeistof).

Op basis van onze bevindingen maken we een plan van aanpak. Soms is het voldoende de transmissie te spoelen, maar een deelreparatie of complete revisie zijn ook mogelijk. Uiteraard ontvangt u hiervan vooraf een offerte.

Bij een reparatie van de transmissie zijn er verschillende mogelijkheden:

Koppelomvormer repareren

Een koppelomvormer verbindt de automatische versnellingsbak met de motor van uw auto. Klachten over een defecte koppelomvormer zijn bijvoorbeeld schokkerig schakelen, er zijn trillingen of de auto gaat dreunen. Wij kunnen de koppelomvormer van uw auto compleet vervangen maar het is ook mogelijk deze te repareren of te reviseren.

Mechatronic repareren

De mechatronic is de elektronische regelunit van DSG versnellingsbakken (ook wel bekend als S-tronic, DCT, PDK en Powershift). Ook vinden we mechatronics in veel automatische transmissies met een koppelomvormer zoals die van ZF, Aisin AW, GM en Jatco. Storingen in de mechatronic zorgen voor allerlei schakelproblemen. Bij Transtune kunnen wij de mechatronic van uw auto vervangen voor een geheel nieuw exemplaar. Ook is het mogelijk het systeem te reviseren, te modificeren of te voorzien van nieuwe software.

Versnellingsbak repareren

Wanneer er onderdelen in de versnellingsbak zelf, zoals tandwielen, defect zijn dan is het doodzaak deze te vervangen. Hiervoor demonteren we de versnellingsbak, maken deze open en vervangen de defecte onderdelen door originele, nieuwe onderdelen. Daarna krijgt de bak nieuwe, originele olie en monteren we het geheel weer in de auto.

Vul de infobox in met uw gegevens en bekijk uw opties

OF MAIL NAAR INFO@TRANSTUNE.NL

Contact