Vragen of een afspraak plannen? Stuur ons een bericht via WhatsApp, wij zijn bereikbaar op maandag t/m vrijdag tussen 9:00 en 18:00 x

Schaafgeluiden Automaat

Een metaalachtig geluid bij het optrekken of een schaaf geluid in de auto kan duiden op een defect in de automatische transmissie. Een automaatbak hoort namelijk zonder kabaal zijn werk te doen. Elke transmissie is namelijk ontworpen en gebouwd om geruisloos en soepel te functioneren voor een comfortabel rijgedrag.

Te weinig onderhoud

Toch kan ook een automaatbak problemen gaan vertonen, zeker wanneer er sprake is van te weinig onderhoud. Veel auto eigenaren denken dan ‘hoezo, de automaatbak van mijn auto is gesealed dus er is helemaal geen onderhoud nodig’. Helaas valt dat in de praktijk tegen. Alle bewegende onderdelen hebben onderhoud nodig en een transmissie dus ook. Het moment waarop dit moet gebeuren is echter niet voorgeschreven. Sommige transmissies gaan probleemloos 15 jaar en 100.000 kilometer of meer mee, terwijl een andere transmissie al na 5 jaar en 10.000 kilometer open moet voor onderhoud.

Is spoelen de oplossing?

Veel problemen met de automatische transmissie kunnen we oplossen door deze te spoelen. Een uitzondering is als er schaafgeluiden optreden in de transmissie of een metaalachtig geluid te horen is bij optrekken. Dit betekent meestal dat de lagers van de transmissie versleten zijn en dan is reparatie of vervangen de enige optie.

Kom naar Transtune voor een diagnose

Voordat het zover is neemt u het beste contact op met Transtune voor een uitgebreide diagnose. We hebben zoveel ervaring met transmissies dat we met onze hightech diagnoseapparatuur én ouderwets vakmanschap tijdens een proefrit precies kunnen achterhalen wat het probleem is met de transmissie van uw auto. Op basis van deze diagnose zullen we u een oplossing voorstellen. Dit kan alsnog spoelen zijn, maar ook repareren, reviseren of volledig vervangen van de automaatbak.

Vul de infobox in met uw gegevens en bekijk uw opties

OF MAIL NAAR INFO@TRANSTUNE.NL

Contact