Vragen of een afspraak plannen? Stuur ons een bericht via WhatsApp, wij zijn bereikbaar op maandag t/m vrijdag tussen 9:00 en 18:00 x

Selecteer hier uw machine en zie meteen wat er mogelijk is!

 

 

Bij Transtune geloven we in chiptuning op maat. We werken dus niet met een standaard softwarepakket. In plaats daarvan schrijven we specifieke tuningsoftware speciaal voor uw machine om veilig meer pk’s en koppel uit de motor te halen. Het resultaat: een betrouwbare machine met extra souplesse, en vooral een machine die heel lekker rijdt!

 

Wat is chiptuning?

Met chiptuning stellen we het motormanagement van uw machine ideaal af waardoor een prestatieverbetering mogelijk is. We doen eigenlijk wat de fabriakt ook doet: de machine programmeren om een bepaald vermogen te leveren.

Bij moderne motoren wordt het vermogen voornamelijk bepaald door de elektronica. Zo is de huidige Volkswagen Transporter leverbaar met een 2.0 liter TDI motor. Deze levert afhankelijk van de uitvoering 84PK, 102PK, 114PK of 140PK. Het is dezelfde motor die is geprogrammeerd om verschillende vermogens te leveren. Bij Transtune kunnen we deze motor in elke uitvoering probleemloos naar 180PK brengen.

Is chiptuning schadelijk voor de motor?

Bij Transtune in Brabant is chiptuning gegarandeerd niet schadelijk voor de motor. We blijven namelijk altijd binnen de maximale belasting van een motor. Daarom is het mogelijk meer vermogen uit je machine te halen zonder schade te veroorzaken.

Voordat we aan de slag gaan voeren we overigens altijd een nulmeting uit. Dat betekent dat we de machine eerst controleren op foutcodes. Daarna voeren we een eerste meting uit op de testbank om te controleren hoe de motor presteert, en of deze zijn fabriekswaardes behaalt. Is dat niet het geval, bijvoorbeeld door een versleten turbo, dan zullen wij dat vooraf ontdekken.