Vragen of een afspraak plannen? Stuur ons een bericht via WhatsApp, wij zijn bereikbaar op maandag t/m vrijdag tussen 9:00 en 18:00 x

Selecteer hier uw voertuig en zie meteen wat er mogelijk is!

 

Uw Mercedes-Benz heeft geen geheimen voor de tuning specialisten van Transtune!

Transtune levert altijd chiptuning op maat, met zelf ontwikkelde software. Ook de motor van uw Mercedes-Benz kunnen wij dus tunen! Met Transtune krijgt u betrouwbare kwaliteit. Daarom kiezen we ook niet voor standaardsoftware: tuning van een truck motor vergt specifieke merkenkennis. Bij Transtune weten we precies welke motor er onder de motorkap van uw Mercedes-Benz ligt, en welke programmatuur daar het beste bij past. Na het tunen van de Mercedes-Benz motor kunt zult u merken dat deze meer souplesse biedt, meer trekkracht en meer vermogen. Een vermogenswinst tussen 20 en 40 procent is mogelijk. Maar wat we belangrijker vinden is dat uw Mercedes-Benz na het tunen gewoon veel lekkerder rijdt! En u weet zeker dat het veilig is gebeurd. We respecteren de begrenzingen van de Mercedes-Benz motor én u krijgt na het tunen van uw Mercedes-Benz een levenslange softwaregarantie. Meer weten? Bel of mail ons. Of maak direct online een afspraak voor chiptuning van uw Mercedes-Benz.

 

Bij Transtune geloven we in Mercedes-Benz chiptuning op maat. We werken dus niet met een standaard softwarepakket. In plaats daarvan schrijven we specifieke tuningsoftware speciaal voor uw Mercedes-Benz om veilig meer pk’s en koppel uit de motor te halen. Het resultaat: een betrouwbaar voertuig met extra souplesse, en vooral een voertuig die heel lekker rijdt! Benieuwd naar het vermogenswinst voor uw Mercedes-Benz? Vul hierboven uw model en type voertuig in en ontdek direct de chiptuning mogelijkheden voor uw Mercedes-Benz.

 

Mercedes-Benz chiptuning

Chiptuning is het proces waarbij de software die het motormanagementsysteem van een voertuig aanstuurt wordt gewijzigd. Dit kan worden gedaan om de prestaties van het voertuig te verbeteren of om hem zuiniger te maken.

Het motormanagementsysteem regelt zaken zoals brandstofinjectie, ontstekingstijdstip en uitlaatgasrecirculatie. Door de software aan te passen, kunnen deze systemen efficiënter worden gemaakt. Dit resulteert in meer vermogen voor uw Mercedes-Benz.

Afhankelijk van het model en type Mercedes-Benz kunnen we door chiptuning het vermogen en koppel van uw Mercedes-Benz met gemak 20% verhogen. Een stage 2 chiptuning resulteert in een nog grotere vermogenswinst.

Is chiptuning schadelijk voor de motor van een Mercedes-Benz?

Bij Transtune is chiptuning gegarandeerd niet schadelijk voor de motor. We blijven namelijk altijd binnen de maximale belasting van een motor. Daarom is het mogelijk om met chiptuning meer vermogen uit je Mercedes-Benz te halen zonder schade te veroorzaken.

Voordat we aan de slag gaan met tunen, voeren we overigens altijd een nulmeting uit. Dat betekent dat we uw Mercedes-Benz eerst controleren op foutcodes. Daarna voeren we een eerste meting uit op de testbank om te controleren hoe de motor van de Mercedes-Benz presteert en of deze zijn fabriekswaardes behaalt. Is dat niet het geval, bijvoorbeeld door een versleten turbo, dan zullen wij dat vooraf ontdekken.

Wilt u ook uw Mercedes-Benz chiptunen? Neem contact op met de tuning specialisten van Transtune in Maarheeze.