Vragen of een afspraak plannen? Stuur ons een bericht via WhatsApp, wij zijn bereikbaar op maandag t/m vrijdag tussen 9:00 en 18:00 x

Selecteer hier uw voertuig en zie meteen wat er mogelijk is!

 

Uw Volvo heeft geen geheimen voor de tuning specialisten van Transtune!

Transtune levert altijd chiptuning op maat, met zelf ontwikkelde software. Ook de motor van uw Volvo kunnen wij dus tunen! Met Transtune krijgt u betrouwbare kwaliteit. Daarom kiezen we ook niet voor standaardsoftware: tuning van een truck motor vergt specifieke merkenkennis. Bij Transtune weten we precies welke motor er onder de motorkap van uw Volvo ligt, en welke programmatuur daar het beste bij past. Na het tunen van de Volvo motor kunt zult u merken dat deze meer souplesse biedt, meer trekkracht en meer vermogen. Een vermogenswinst tussen 20 en 40 procent is mogelijk. Maar wat we belangrijker vinden is dat uw Volvo na het tunen gewoon veel lekkerder rijdt! En u weet zeker dat het veilig is gebeurd. We respecteren de begrenzingen van de Volvo motor én u krijgt na het tunen van uw Volvo een levenslange softwaregarantie. Meer weten? Bel of mail ons. Of maak direct online een afspraak voor chiptuning van uw Volvo.

 

Bij Transtune geloven we in Volvo chiptuning op maat. We werken dus niet met een standaard softwarepakket. In plaats daarvan schrijven we specifieke tuningsoftware speciaal voor uw Volvo om veilig meer pk’s en koppel uit de motor te halen. Het resultaat: een betrouwbaar voertuig met extra souplesse, en vooral een voertuig die heel lekker rijdt! Benieuwd naar het vermogenswinst voor uw Volvo? Vul hierboven uw model en type voertuig in en ontdek direct de chiptuning mogelijkheden voor uw Volvo.

 

Volvo chiptuning

Chiptuning is het proces waarbij de software die het motormanagementsysteem van een voertuig aanstuurt wordt gewijzigd. Dit kan worden gedaan om de prestaties van het voertuig te verbeteren of om hem zuiniger te maken.

Het motormanagementsysteem regelt zaken zoals brandstofinjectie, ontstekingstijdstip en uitlaatgasrecirculatie. Door de software aan te passen, kunnen deze systemen efficiënter worden gemaakt. Dit resulteert in meer vermogen voor uw Volvo.

Afhankelijk van het model en type Volvo kunnen we door chiptuning het vermogen en koppel van uw Volvo met gemak 20% verhogen. Een stage 2 chiptuning resulteert in een nog grotere vermogenswinst.

Is chiptuning schadelijk voor de motor van een Volvo?

Bij Transtune is chiptuning gegarandeerd niet schadelijk voor de motor. We blijven namelijk altijd binnen de maximale belasting van een motor. Daarom is het mogelijk om met chiptuning meer vermogen uit je Volvo te halen zonder schade te veroorzaken.

Voordat we aan de slag gaan met tunen, voeren we overigens altijd een nulmeting uit. Dat betekent dat we uw Volvo eerst controleren op foutcodes. Daarna voeren we een eerste meting uit op de testbank om te controleren hoe de motor van de Volvo presteert en of deze zijn fabriekswaardes behaalt. Is dat niet het geval, bijvoorbeeld door een versleten turbo, dan zullen wij dat vooraf ontdekken.

Wilt u ook uw Volvo chiptunen? Neem contact op met de tuning specialisten van Transtune in Maarheeze.